Laatste nieuws:

, 31 augustus 2009 13:00

GE en Fanuc uit elkaar

GE Fanuc Automation, de joiint-venture van GE en Fanuc, behoort weldra tot het verleden. Beide bedrijven hebben bekend gemaakt dat ze hun eigen weg gaan.

'
1/1
'Het huwelijk' tussen beide dateerde al van 1986 en het merk ‘GE Fanuc' is een bekende naam in de wereld van de engineering en industriële automatisering. Beide ondernemingen hebben intussen zelfs al overeenstemming bereikt over de boedelverdeling. Fanuc ontfermt zich over de door GE Fanuc Automation ontwikkelde CNC-activiteiten. GE brengt de rest, zijnde de besturingssystemen, procesautomatisering en logistieke oplossingen, onder in een nieuwe onderneming: ‘GE Intelligent Platforms'. Dat bedrijf zal geleid worden door huidig CEO van GE Fanuc Intelligent Platforms, Maryrose Sylvester. Volgens de erevoorzitter van Fanuc, Dr Seiuemon Inaba, heeft de joint-venture zijn initiële doelstellingen waargemaakt, namelijk ‘een alomtegenwoordig en hoogtechnologisch samenwerkingsverband creëren voor de ontwikkeling en verkoop van automatiserings- en sturingssystemen voor zowat alle industriële markten'. Volgens Inaba zijn de marktomstandigheden sinds 1986 gaandeweg drastisch gewijzigd en komen beide partners met hun technologische oplossingen steeds meer in elkaars vaarwater terecht. Het is volgens hem daarom beter dat beide partijen uit elkaar gaan. Dat proces zou nog eind 2009 rond moeten zijn.

bron: Engineeringnet

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

Bege Aandrijftechniek BV

DIS Sensors

Rotero Holland bv

EUCHNER (Benelux) BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden