Laatste nieuws:

, 17 augustus 2009 09:33

Power Quality Analyzers van Elspec

In de wereld waar steeds meer afhangt van de kwaliteit van de netspanning, bestaat ook steeds meer behoefte aan het monitoren van deze netspanningskwaliteit. Het wordt echter een steeds grotere uitdaging om vooraf te bepalen waar je allemaal op moet gaan letten bij een goede analyse. Natuurlijk kennen we de NEN-EN50160 netspanningskwalteitsnorm. Deze norm geeft aan waar de netspanningskwaliteit minimaal aan moet voldoen. Maar wat als er nou een netspanningsprobleem is geweest waar de norm niets over meldt en waar toch een analyse gemaakt moet worden; van dat moment of waar achteraf met een kritischer tolerantie gemeten had moeten worden? Opnieuw meten kan niet meer want het leed is al geschied.

'
1/1

Het bedrijf Elspec Ltd uit Israël, heeft gedurende de afgelopen 30 jaar veel research gedaan op o.a. Power Qualty Analyzers en Cosinus Phi verbetering. Dit heeft geresulteerd in een unieke lijn netanalyseapparatuur die gebruik maakt van de gepatenteerde datacompressietechniek: de PQZIP technolgie. Deze techniek biedt de mogelijkheid om continu de meetgegevens op te slaan met een meetsnelheid van 1024 samples per cyclus. Omdat alle meetdata in het 8GB geheugen wordt opgeslagen, is het mogelijk achteraf zelf te bepalen waar met welke grenswaarden gewerkt moet worden. Ook kan een specifiek event uitgezoomd worden tot op sinusniveau. Ook analyses volgens de NEN-EN50160 norm kunnen acheraf gedaan worden over een nader te bepalen weekperiode. Of het nu om harmonische, flicker of events gaat of dat u acheraf toch liever het energieverbruik of blindvermogen wilt meten, met Elpec is het allemaal mogelijk. Elspec biedt de keuze uit zowel portable uitvoeringen als modellen voor vaste opstellingen. De G4500 BLACKBOX is de portable uitvoering die beschikt over interfaces als wifi, lan, usb en heeft bovendien een eigen webserver en router aan boord. Het instrument beschikt over losse spannings en stroomprobes waardoor het zeer flexibel in te zetten is in uiteenlopende meetopstelling waar zowel voor korte als lange tijd gemeten moeten worden. De G4500 is geschikt om te meten volgens de IEC-61000-4-30. De G4000 BLACKBOX serie van Elspec is bedoeld voor vaste opstellingen. Het instrument is voorzien van o.a. 2 LAN-interfaces met eigen webserver. Naast de geïntegreerde spanningsaansluitingen en stroomtrafo's is het instrument voorzien van ingangsmodules voor o.a. analoge en digitale i/o's. Bovendien beschikt het instrument over alarmrelais. Ook de G4000 serie is geschikt om op strategische plaatsen te meten volgens de IEC-61000-4-30. Het standaard meegeleverde PQScada software pakket biedt de mogelijkheid om met vaste tijden de meetdata in een database te importeren, zodat de gegevens zowel online als offline beschikbaar zijn voor de meegeleverde Investigator analyse en rapportage software. Alle Power Quality Analyzers zijn bovendien te benaderen en te programmeren via de webinterface waardoor geen geografische beperkingen meer zijn. Elspec geeft Power Quality Analyzers een nieuwe dimensie tegen aantrekkelijk prijzen. Elpec Ltd wordt in Nederland vertegenwoordigd door HAVÉ-DIGITAP BV.

bron: HAVÉ-DIGITAP BV

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

Bege Aandrijftechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

DIS Sensors

Rotero Holland bv

EUCHNER (Benelux) BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden