Laatste nieuws:

, 20 augustus 2009 07:00

Militaire 'EATR'-robot toch geen kannibaal

'Militaire robot 'EATR' consumeert biomassa, maar is vegetariër'. Hiermee weerlegt het Pentagon en ontwerpers geruchten dat hun robot mensenvlees zou consumeren.

'
1/1

In de VS circuleerden de afgelopen weken geruchten dat het leger een robot met kannibalistische trekjes liet ontwikkelen. De ‘EATR' zou zich voeden met vlees (inclusief menselijke resten!) gevonden op het slagveld. Die geruchten worden nu weerlegd door het Pentagon en de ontwerper, Robotic Technology Inc. (USA). EATR (‘Energetically Autonomous Tactical Robot') wordt aangedreven door een restwarmtemotor die is ontwikkeld door Cyclone, USA. Het betreft een uitwendige verbrandingskamer die brandstoffen opbrandt, zodat water wordt verhit. Dit H2O circuleert dan in een gesloten kringloop, waarbij elektriciteit wordt gegenereerd. De brandstoffen worden door de robot zelf gevonden. Het kan gaan om aardgas, stookolie, kerosine, diesel, propaangas, kool of zonne-energie. Maar ook over biomassa.

 

Robotic Technology 


Initieel deed het gerucht dus de ronde dat het hierbij ook om vlees, met inbegrip van menselijke lijken zou gaan. Dat blijkt nu volledig uit de lucht gegrepen, althans volgens een melding van Dr. Bob Finkelstein, Voorzitter van Robotic Technology Inc. "EATR is geprogrammeerd om enkel bepaalde organische materialen op te nemen. Het gaat met name over twijgen, gemaaid gras en houtschilfers. We beseffen heel goed dat het onteren van doden een oorlogsmisdaad is volgens artikel 15 van de Conventie van Genève," benadrukt hij. Hij wijst er ook op dat de robot an sich eigenlijk vredevolle activiteiten uitvoert, namelijk rondrijden en zijn buikje rond eten. Daarmee geeft hij tegengewicht aan de in essentie militaire bedoeling van EATR. Het toestel zou uitzonderlijk flexibel zijn wat brandstoffen betreft. Dit zou het toelaten maanden, of zelfs jaren, te functioneren zonder dat bijtanken nodig is. Dat stelt het leger op prijs. Het Pentagon overweegt het op termijn in te zetten voor transport, als ambulance, communicatiecentrum of als mobiel geschutsapparaat

bron: Engineering Netkrant

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (7)...

Rotero Holland bv

Bege Aandrijftechniek BV

Pilz Nederland

Rollon Lineairtechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden