Laatste nieuws:

, 12 augustus 2009 11:26

Tandheugel lineaire eenheden voor onbeperkte slaglengten

ROLLON komt met een nieuw ontwikkelde tandheugel lineaire eenheid waarmee, met iedere gewenste slaglengte, hoge snelheden gerealiseerd kunnen worden. De nieuwe Z-versie uit de Uniline productgroep levert bij een gering gewicht hoge duwkrachten.

'
1/1
In de nieuwe Uniline Z, de lineaire eenheid met tandheugel, wordt gebruik gemaakt van een eigentijdse aandrijving. Een korte eindloze tandriem in de aandrijfunit loopt over, achter elkaar gemonteerde tandheugel-secties, waarmee variabele slagen van vrijwel onbeperkte lengten gerealiseerd kunnen worden. De tandheugel-secties zijn op het Uniline aluminiumprofiel met hoge stijfheid gemonteerd. Hierdoor is een combinatie in meerassige handling systemen mogelijk. De zijdelingse geleiding is de unieke ´T´ geleiding uit de productgroep Compact Rail. De korte precisie-tandriem, die in een omega-lus tussen de tandheugel en rondsels beweegt, zorgt voor de aandrijfoverbrenging en reduceert bovendien de storende rek in de tandriem naar een verwaarloosbare waarde. Deze aandrijfwijze, zonder direct contact tussen metaalcomponenten, zorgt gelijktijdig voor een minimaal geluidsniveau tijdens de beweging. Deze nieuwe tandheugel lineaire eenheid is ontwikkeld in samenwerking met een Systeempartner. De Z-versie verwerkt duwkrachten tot 4400 N in de bouwgrootte Z 100. De maximale snelheid bedraagt drie meter per seconde en het maximale aandrijfkoppel is 110 Nm.

 

Aandrijfunits

 

Op één eenheid kunnen meerdere onafhankelijke aandrijfunits gemonteerd worden. Dankzij een groot contactvlak tussen de nokken en de tandriem kan de Uniline Z zware lasten bewegen, ook in verticale of onderwaardse opstelling. Om de goede eigenschappen van de aandrijfunit te gebruiken en om te zetten, is een uiterst nauwkeurig dragende constructie noodzakelijk, die de Uniline ondersteunt. De looprollen uit de Compact Rail productgroep zijn direct in de aandrijfunit gemonteerd en zodoende optimaal tegen vervuiling beschermd en bovendien reduceert zich hierdoor het gewicht van de aandrijfunit. De aandrijfunit zelf is modulair samengesteld. Alle slijtagedelen zijn eenvoudig bereikbaar, waardoor vervanging zonder veel moeite mogelijk is. De Z-versie is in drie bouwgrootten 55, 75 en 100 leverbaar. Hierbij is de bouwgrootte de dwarsdoorsnede van het aluminiumprofiel.

Naast de nieuwe Z-versie bestaat de Uniline productgroep ook uit de A-, C- en E-versie, die zich, door de individuele samenstelling van de geleidingen in het aluminiumprofiel, geschikt maken voor  uiteenlopende toepassingen.

bron: Rollon Lineairtechniek BV

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

DIS Sensors

Rotero Holland bv

Bege Aandrijftechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden