Laatste nieuws:

, 6 augustus 2009 12:15

Offertes inspecties lopen tonnen uiteen

Dat de huidige economische recessie prijsdruk in de elektrotechnische bedrijfstak tot gevolg heeft is wel duidelijk. Dat dit ook het geval is bij de onafhankelijke inspectie van elektrotechnische installaties, kwam ook al eerder aan het licht. Maar dat de bedragen bij de inschrijvingen op inspectieprojecten zo spectaculair uiteen zouden lopen als nu het geval blijkt te zijn had niemand verwacht.

'
1/1

Waar gebeurd: In de eerste helft van dit jaar werd een aanbesteding gehouden voor de inspectie van enkele grote elektrotechnische installaties. De laagste inschrijver wil de klus aannemen voor circa 65 duizend euro, terwijl de hoogste bieder hetzelfde werk wilde uitvoeren voor een kleine 400 duizend euro. Een verschil van ruim drie ton tussen de hoogste en de laagste inschrijving. Waar kan dat op duiden?

 

Argwaan

 

Daar valt heel veel over te zeggen. Het gevolg van de grote inschrijfverschillen is in ieder geval dat de aanbodzijde van de markt argwanend wordt bekeken door de vraagzijde, de opdrachtgevers tot inspecties. Het geeft aanbesteders een slecht gevoel omdat je nooit weet hoe realistisch de ingediende prijzen zijn. Maar ook voor de inschrijvers is het vrijwel onvoorspelbaar wat de concurrentie gaat doen. Zelfs als de hoogste inschrijver zijn prijs - uit bijvoorbeeld commerciële motieven - had gehalveerd, zat hij nog maar in de middenmoot. Deze absurde prijsverschillen zijn dus voor niemand goed.

 

Congres

 

Maar hoe breng je deze prijzen wat dichter bij elkaar? Hoe klaar je de lucht in inspectieland voordat dit marktsegment wordt opgezadeld met het predikaat ‘inferieur'? Peter Treffers van adviesbureau Elektroraad in Ede was een van de inschrijvers en besloot een congres te organiseren op 15 september a.s. Voor alle betrokken marktpartijen. Tijdens het congres treedt een keur van sprekers op die elk vanuit hun eigen invalshoek de doelgroep zullen benaderen (Kema, Nederlands Normalisatie-instituut NEN, Interpolis, etc.). Daarnaast is er inspectie-informatie te vinden in tal van stands en kunnen gesprekken worden gevoerd op het ontmoetingsplein.

bron: NEN

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

Rotero Holland bv

EUCHNER (Benelux) BV

DIS Sensors

Bege Aandrijftechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden