Laatste nieuws:

, 3 augustus 2009 09:38

Schunk pneumatische hefmagneet

Om stalen voorwerpen veilig te vervoeren biedt een hefmagneet uitkomst. Deze producten zijn op de markt reeds bekend en bewezen. SCHUNK biedt nu ook een speciale versie van een pneumatische hefmagneet tbv Automatiseringsprojecten de MAGNOS MHM-P hefmagneet aan.

'
1/1
In tegenstelling tot elektrische hefmagneten elimineert deze een hoop Elect. kabels. De MHM-P hefmagneet bestaat uit drie delen,  1)de zijdelingse pneumatische zuiger, 2)de roerende magnetische zuiger en een 3)frame. De dubbele werkende pneumatische zuiger duwt de magneet zuiger in zijn „een-of uit-stand". Zo wordt de magnetische flux door zijn behuizing naar buiten op zijn polen gesloten of geopend. Hierdoor kan het magnetisme de behuizing van hefmagneet verlaten en zo het  stalen werkstuk aantrekken (c.q.vastklemmen). Het is mogelijk om de hefmagneet MAGNOS MHM-P door een pneumatisch ventiel zeer eenvoudig aan te sturen ,door een robots of andere handelings-apparaat, en kan zo stalen werk- stukken handelen  met een gewicht van maximaal 200 kg. Ook zijn de  „normale" Elektro permanent en Elektromagneten onder het SCHUNK programma MAGNOS verkrijgbaar.

bron: SCHUNK Intec BV

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (11)

22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
23 april 2024 - Stuttgart (D)
Control
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden