Laatste nieuws:

, 20 juli 2009 06:00

FME kritisch op nieuwe regeling deeltijd-ww

FME is blij dat de regeling deeltijd-ww weer wordt opengesteld. De ondernemers in de technologische industrie vinden het echter jammer dat de deze nog minder flexibel is geworden. "Onze zorgen gelden vooral het gelijke speelveld in Europa," aldus FME-voorzitter Jan Kamminga. "In bijvoorbeeld België, Duitsland en Frankrijk zijn vergelijkbare regelingen toegankelijker, flexibeler en budgettair ruimer bemeten."

'
1/1

De verhoging van het budget voor de regeling naar 950 miljoen lijkt mooi, maar er zit ruim 9 miljard in de ww-potten, merkt Kamminga op. "De budgettaire overwegingen die de basis zijn onder het besluit van minister Donner tot versobering van de deeltijd-ww delen wij dus niet. Bedrijven kunnen weliswaar straks zelf bepalen in welke mate zij deeltijd-ww willen inzetten maar dit stelt ondernemers voor moeilijke dilemma's, die in veel gevallen zullen leiden tot onnodige ontslagen. Ook is het spijtig dat de minister er niet voor heeft gekozen meer flexibiliteit in de regeling te brengen. Bedrijven moeten de werktijd van medewerkers met minstens 20 procent verkorten en minimaal 6 maanden van de regeling gebruikmaken." Volgens Kamminga illustreert dit dat de Haagse werkelijkheid en de realiteit van alledag binnen de industrie elkaar moeilijk verdragen. "Met de huidige versobering loopt Nederland nu nog meer uit de pas met de haar omringende landen. Dit draagt zeker niet bij aan onze concurrentiepositie."

Meer info op www.fme.nl

bron: Metaalnieuws

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

Rotero Holland bv

EUCHNER (Benelux) BV

Bege Aandrijftechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

DIS Sensors

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden