Laatste nieuws:

, 10 juli 2009 06:30

Transponderveiligheid in magnetisch jasje

Het "jasje" van de alom bekende zwarte magnetische veiligheidssensor van Euchner is gebruikt om er transpondertechniek in te verbergen. Om het verschil aan te geven is het een rood "jasje" geworden! De maatvoering is bekend van het gebruik op verpakkingsmachines. Daarop worden tot nu toe vooral magnetische sensoren gebruikt. Nadeel daarvan is dat de uitlijning vrij nauw luistert en dat de sensoren erg gevoelig zijn voor schokken en magnetisme. Ook kun je de magnetische sensoren eenvoudig manipuleren. Ze bevatten ten slotte allemaal dezelfde magneetjes, dezelfde code dus.

'
1/1

De rode veiligheidssensoren CES-AP werken van Euchner met transponderherkenning. In de actuator zit een transponder die een 40-bit code zendt zolang deze binnen het bereik van de sensor is. Een veiligheidsoplossing van de hoogste orde en dus een prima waarborg tegen manipulatie. De montage is heel flexibel: Sensor en actuator kunnen op willekeurige wijze worden aangebracht zolang de pijlen maar naar elkaar wijzen. De connector kan links of rechts op de behuizing worden gekozen. Het detectiebereik is 15mm. De LED's op de sensor vertellen je de status door middel van kleur en knipperen. Deze nieuwe veiligheidssensoren werken zonder externe verwerkingsmodule. Via een 6-polige push-pull connector wordt de sensor eenvoudig aangesloten op het veiligheidscircuit. Net als bij lichtschermen bevatten de beide uitgangen taktpulsen. Bijkomend voordeel is dat ongelijktijdigheid van de kanalen hierdoor tot het verleden behoort.

bron: Euchner

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

DIS Sensors

EUCHNER (Benelux) BV

Rotero Holland bv

Bege Aandrijftechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden