Laatste nieuws:

, 8 juli 2009 07:27

ING: 100.000 banen weg in industrie

De Nederlandse industrie heeft de zwaarste klappen achter de rug. Producenten moeten voor 2010 niet rekenen op herstel, maar de huidige krimp zal in de tweede helft van dit jaar vertragen. Dat voorspelt het Economisch Bureau van ING in een dinsdag gepubliceerd rapport. De economen waarschuwen dat dit jaar en volgend jaar in totaal 100.000 banen verdwijnen in de Nederlandse industrie. Industriële banen stonden al onder druk en die teruggang wordt versterkt door de recessie.

'
1/1

'Na een onstuimig begin van het jaar komt de industrie geleidelijk in rustiger vaarwater. De stemming onder producenten klaart iets op', zo schetst ING het algemene beeld in de industriesector. Desondanks blijft het volgens de economen 'alle hens aan dek', want de industrie kampt met de grootste productiedaling sinds de Tweede Wereldoorlog. Vooral producenten van investeringsgoederen en halffabricaten worden daardoor geraakt. Fabrikanten van gebruiksartikelen voor consumenten hebben daarentegen nauwelijks last van de recessie. ING voorziet dit jaar een krimp van de industriële productie met 12 procent. De economen schrijven dat de crisis zo ernstig is dat deze de groei nog lange tijd in bedwang zal houden. Het productieniveau in de industrie zal de komende vijf jaar niet meer terugkomen op het hoogtepunt van het najaar 2007.

bron: penoactueel

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

Rotero Holland bv

Bege Aandrijftechniek BV

DIS Sensors

EUCHNER (Benelux) BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden