Laatste nieuws:

, 7 juli 2009 07:30

maxon motor lanceert nieuwe CANopen positioneringmodule

Als aanvulling op de digitale positionering controllers van de EPOS familie, presenteert maxon motor nu een OEM versie. De geminimaliseerde EPOS2 Module 36/2 is ontworpen voor het besturen van geborstelde DC motoren als ook borstelloze EC motoren. De goed geprijsde plug-in module biedt volledige motion control functies en is geschikt voor één-as en meer-assige applicaties van minimale omvang. De EPOS2 module 36/2 is de perfecte aandrijfoplossing voor apparatuurontwerpers.

'
1/1

Een jaar geleden lanceerde maxon motor haar nieuwe generatie EPOS2 digitale positioneringbesturingen en breidde de bestaande serie EPOS (Easy to use Positioning System) uit met producten gekenmerkt door Interpolated Position Mode (PVT) en USB interface. Het nieuwste lid van de EPOS2 familie is de EPOS2 module 36/2. Deze hoge prestatie plug-in module integreert naadloos in klantapplicaties. Nu kan de klant zich concentreren op het ontwikkelen van hun eigen apparaat - terwijl ze optimaal kunnen profiteren van de omvangrijke knowhow van maxon motor op het gebied van aandrijvingen.

Een enorm voordeel van deze positioneringcontroller is haar uitzonderlijke flexibiliteit. Het kan opereren in verschillende operationele modus; als een positioneringbesturing, maar ook als een toerenregelaar of als stroomregelaar. Dit maakt het mogelijk deze module in verscheidene aandrijfsystemen te gebruiken. Dus, de EPOS2 module 36/2 kan overal worden gebruikt waar gedecentraliseerd aandrijfmanagement gevraagd wordt - of het nu om automatiseringsengineering gaat of om mechatronica, zoals laboratorium apparatuur of robotica. Met een omvang van slechts 54x28x9 mm en een prestatie van maximum 36 volt en 2 ampère, is deze module speciaal geschikt als OEM component in een miniatuur fabricageapparaat.

 

 

Gearbox

 

Zoals alle producten van de EPOS serie, is deze module ook ontwikkeld voor het aan- en besturen binnen een CANopen network. Onnodig om te zeggen, dat het ook kan communiceren via USB of RS232 interface. Bovendien, stappenmotoren kunnen worden vervangen door het gebruik van de «Step/Direction Mode» en de «Master Encoder Mode». De aandrijving wordt getransformeerd in een elektronische gearbox. Besturing via een analoge spanningswaarde kan de conventionele servoversterker instellingen vervangen.

maxon motor biedt een uitgebreide Starter Kit inclusief een Evaluation Board voor een één-as systeem. Er is een aanvullende documentatie set beschikbaar om OEMs te assisteren bij hun moederbord ontwerp voor een meer-assig systeem. Aanvullende instructies worden verstrekt bij elke order en kunnen op de website van maxon http://www.maxonmotor.nl/ of http://www.maxonmotor.be/ worden gedownload.

bron: maxon motor benelux bv

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (7)...

DIS Sensors

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Pilz Nederland

Rollon Lineairtechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

Bege Aandrijftechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

12 december 2017 - Hardenberg - Evenementenhal
Elektro Vakbeurs 2017
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden