Laatste nieuws:

, 6 juli 2009 11:15

FME eist duidelijkheid over deeltijd-ww

Minister Donner is gisteren en vannacht door de Tweede Kamer teruggefloten van zijn voornemen de deeltijd-ww budgettair te beperken. Ook vandaag is echter niet duidelijk geworden hoe een volgende versie van de regeling eruit gaat zien. De Haagse politiek laat ondernemers dan ook in grote onzekerheid achter en dat is voor FME in het huidige economische klimaat onacceptabel.

'
1/1

FME is blij met de eis van de Kamer dat de minister niet mag tornen aan de regeling voor bedrijven die reeds gebruik maken van deeltijd-ww. De ondernemersvereniging voor de technologische industrie vindt dat de regeling in ongewijzigde vorm moet worden voortgezet. De regeling is een succes, helpt bedrijven door een lastige periode heen en voorkomt massaontslagen. Versobering van de regeling doet Nederland nog meer uit de pas lopen met onze buurlanden. FME-voorzitter Jan Kamminga: "Wij eisen op korte termijn duidelijkheid want de huidige impasse in Den Haag ontneemt bedrijven de mogelijkheid om strategische beslissingen te nemen." De Kamer vraagt de minister nu om meer budget beschikbaar te stellen voor de deeltijd-ww. Volgens de kamerleden moet minister Donner met sociale partners in overleg over de vormgeving van een volgende versie van de regeling. De minister vreest echter dat honderdduizend mensen de deeltijd-ww instromen en stuurt hen liever de straat op. Het argument van de minister dat met vijfhonderd miljoen zijn budget is uitgeput, bevreemdt FME ten zeerste. Werkgevers en werknemers hebben de afgelopen jaren negen miljard euro aan ww-premie opgebracht dus het geld is niet op. Kamminga: "Nu blijkt dat dit budget slechts tot enkele honderden miljoenen kan worden uitgekeerd. Ik vind dit volstrekt onacceptabel, temeer omdat zowel werkgevers als werknemers doodongelukkig worden van de huidige situatie. Werkgevers kunnen hun vakbekwame personeel niet vasthouden en werknemers gaan bij tienduizenden een uitzichtloze situatie tegemoet."

bron: FME

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

9 april 2024 - Nürnberg Messe, Neurenberg (D)
embedded world
9 april 2024 - Evenementenhal Gorinchem
Empack
11 april 2024 - ERIKS Kunststoffen, EDE
ERIKS Experience Day
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vison, Robotics & Motion

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden