Laatste nieuws:

, 6 juli 2009 11:00

SKF laat 30 ton namaaklagers confisceren

In april 2009 heeft de Tsjechische politie meer dan 30 ton namaaklagers geconfisceerd. Het ging om vervalsingen van meerdere lagermerken, waaronder dat van SKF.

'
1/1

De Zweedse onderneming voert naar eigen zeggen een ‘no-tolerance'-beleid voor alles wat met namaak te maken heeft. In dit geval ging het om een Tsjechische distributeur die bewust namaaklagers inkocht en deze verdeelde naar zowel eindgebruikers als andere verdelers in Tsjechië en - vooral - andere Europese landen. Technische vervalsingen vormen een steeds groter probleem. Vaak zijn de namaakproducten van inferieure kwaliteit. Dat houdt in bijvoorbeeld ‘kritische' installaties grote risico's in voor het bedieningspersoneel, maar ook voor het grote publiek. Veel mensen denken dat productie en distributie van namaaklagers alleen elders in de wereld plaatsvindt. Heden ten dage gebeurt het gewoon bij ons om de hoek. En het betreft alle typen en afmetingen.

 

Namaak 

 


Namaaklagers worden ‘geproduceerd' door de merknaam te verwijderen van inferieure, goedkope lagers en deze te voorzien van een kwaliteitsmerk. Vervolgens worden deze verpakt in een namaakverpakking, die slechts door experts is te onderscheiden van een originele. De lagers worden uiteindelijk wel verkocht tegen de prijs van originele producten. De klant koopt en gebruikt de producten, denkend dat hij heeft betaald voor originele producten - en is vervolgens natuurlijk verbolgen als de lagerlevensduur minimaal is, productiekwaliteit slecht is of machines worden beschadigd. Volgens SKF is een beleid van nultolerantie daarom de enige verantwoorde houding van een fabrikant. Naar eigen zeggen beschikt de Zweedse groep over speciaal opgeleide experts die snel en nauwkeurig vervalsingen kunnen herkennen. Daarnaast ondersteunt de onderneming alle autoriteiten die vervalsingen tegengaan. Dat heeft inmiddels tot grote vangsten geleid. CEO Tom Johnstone: "Wij willen niet enkel het SKF-merk beschermen, maar ook onze afnemers. Het gaat over het beschermen van onze klanten én van het publiek tegen potentieel gevaarlijke veiligheidsrisico's

bron: Engineeringnet

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

Rotero Holland bv

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

EUCHNER (Benelux) BV

Bege Aandrijftechniek BV

DIS Sensors

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden