Laatste nieuws:

, 17 juni 2009 07:00

Spamverbod voor bedrijven

Vanaf 1 juli 2009 geldt voor bedrijven een verbod tot het verspreiden van ‘spam’ naar andere bedrijven. Met spam worden ongevraagde berichten via e-mail, sms- en mms-berichten en alle overige ongevraagde communicatie-uitingen via een elektronisch kanaal bedoeld. Ook ongevraagde faxberichten en het bellen via een automatisch oproepsysteem (waarbij een computer belt) vallen onder de verzamelnaam spam. Het spamverbod gold al voor consumenten.

'
1/1
Uitzonderingen

- de ontvangende partij heeft toestemming gegeven voor toezending van spam. Deze toestemming wordt verondersteld te zijn gegeven binnen een bestaande klantrelatie, indien een bedrijf een product of dienst heeft gekocht en bij die aankoop zijn e-mailadres beschikbaar heeft gesteld. Er is geen aparte toestemming meer nodig voor het verzenden van berichten over soortgelijke producten of diensten, mits bij elk spambericht aan het ontvangende bedrijf de mogelijkheid wordt geboden aan te geven dat hij geen spam meer wil ontvangen.
- de verzender heeft bij het overbrengen van een ongevraagd bericht gebruik maakt van een e-mailadres of van andere elektronische contactgegevens, die door de ontvangende partij in algemene zin, dus voor alle verzenders, daarvoor zijn bestemd en bekendgemaakt, bijvoorbeeld door zodanige vermelding op de website. De ontvangende partij kan daarbij beperkingen voor dit gebruik aangeven, die door de verzender moeten worden gerespecteerd.

Indien niet aan de eisen is voldaan riskeert de verzender een boete van maximaal € 450.000,00

bron: FME

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

Rotero Holland bv

Bege Aandrijftechniek BV

DIS Sensors

EUCHNER (Benelux) BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden