Laatste nieuws:

, 16 juni 2009 07:00

Siemens Lease financiert 81 bussen van Hermes/Connexxion

Siemens Lease financiert 81 nieuwe bussen van het vervoersbedrijf Hermes in de stadsregio Eindhoven. Hermes is een dochteronderneming van vervoersbedrijf Connexxion. Siemens Lease zet daarmee een stap in een nieuwe leasemarkt bij het openbaar vervoer over de weg. “Vooral de milieuvriendelijke aanpak van Connexxion spreekt ons aan”, zegt sales-director Peter Koenders van Siemens Lease. “De bussen zijn uitgerust met de meest vooruitstrevende en schoonste dieselmotoren die nu op de markt zijn. Milieuvriendelijke bussen hebben de toekomst en voor ons een reden te meer om die ontwikkeling te steunen.”

'
1/1

Siemens Lease kwam in contact met Connexxion via een bestaande relatie met autobusbouwer M.A.N. in Duitsland. Connexxion werd enthousiast over de mogelijkheden die Siemens Lease kan bieden. Intensief contact tussen Connexxion, M.A.N. en Siemens Lease heeft geresulteerd in een maatwerk financieringsoplossing. De huidige kredietlijnen van Connexxion worden met deze oplossing niet aangetast. En dat was exact waar Connexxion naar op zoek was. "Onze leasetarieven zijn zeker competitief en in een markt waarin banken terughoudend zijn met kredietverlening kan Siemens een stabiel fundament bieden", aldus Peter Koenders.

 

Siemens

 


Connexxion was op zoek naar een speciale leaseconstructie voor bussen. "We keken eerst naar de traditionele banken, totdat we ons bewust werden dat Siemens ons ook een oplossing kon aanbieden", zegt Hubert Guyot CEO van Connexxion Holding N.V. "Na het eerste contact heeft het slechts zes weken geduurd tot we een overeenkomst hadden. Ik vind dat opmerkelijk snel, zeker als je naar de actuele kredietmarkt kijkt." De overeenkomst met Connexxion heeft een omvang van 18,5 miljoen euro. Siemens Lease B.V. is onderdeel van Siemens Financial Services in Duitsland. Ruim veertig procent van de projecten heeft een directe binding met Siemens producten, zoals in de energie-, mobiliteits- en healthcaresector. Siemens Lease financiert vooral projecten die aansluiten bij de Siemens megatrends zoals globalisering, vergrijzing en duurzaamheid. Daarnaast kan de de industriële know-how van Siemens toegevoegde waarde aan klanten bieden en helpen om hun concurrentiepositie te versterken.

bron: Siemens

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (7)...

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

EUCHNER (Benelux) BV

Rollon Lineairtechniek BV

Pilz Nederland

Rotero Holland bv

DIS Sensors

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden