Laatste nieuws:

, 9 juni 2009 07:25

AS-i 3.0 Profinet gateway in vele varianten

AS-i specialist Bihl+Wiedemann heeft de Profinet uitvoeringen nu uitgebreid naar 5 typen waarvan een aantal met ingebouwde veiligheidsmonitor categorie 4 (SIL 3). Deze combinatie bespaart ruimte en kosten en is leverbaar als single of dubbelmaster met of zonder ingebouwde filtering. Intern zijn 2 veilige relais en 2 veilige halfgeleider circuits aangebracht met de benodigde (EPM) ingangen.

'
1/1

Per netwerk kan het aantal veilige uitgangsslaves  tot 16 worden uitgebreid. Maximaal kunnen 256 devices blokken worden geprogrammeerd.  De instellingen van de monitor worden  opgeslagen op een geheugen kaart  welke bij uitwisseling kan worden overgezet. Het programmeren van de veilige uitgangen wordt uitgevoerd met de ASIMON software. In totaal kan op een dubbelmaster 200 meter kabellengte worden aangesloten met maximaal 124 slaves in A en B uitvoering.  

 

 

 

Stilstandtijden

 

 

Deze nieuwe generatie gateway's versie 3.0  zijn  uitgevoerd met display en toetsen en bezitten  een groot aantal mogelijkheden. Een aantal interessante functies zijn ingebouwd zoals dubbele adres herkenning, aardsluitdetectie  en diagnose. Dit geeft een aanmerkelijke besparing bij het in bedrijfstellen. Belangrijk is dat de bediening lokaal kan worden uitgevoerd door personeel zonder detail kennis.  Zo kan o.a. de oorzaak van het afschakelen op het display worden getoond. Dit kan de stilstandstijden behoorlijk verkorten. Naast de Profinet aansluiting met RJ-45 is er een extra RS232 poort aanwezig waarmee men tijdens bedrijf on-line mee kan kijken. Inbedrijfname van de gateway is mogelijk zonder dat de Profinet master is aangesloten met behulp van de As-Control tools van Bihl +Wiedeman .    

bron: CEMATIC-ELECTRIC BV

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (7)...

Bege Aandrijftechniek BV

Rollon Lineairtechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Pilz Nederland

EUCHNER (Benelux) BV

Rotero Holland bv

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden