Laatste nieuws:

AMSTERDAM, 3 juni 2009 22:03

Schoolteams betreden strijdtoneel met zelfgemaakte robots

Welke robot is de beste? Tijdens de Nederlandse kampioenschappen RoboCup Junior strijden vijfentachtig schoolteams uit het basis- en voortgezet onderwijs tegen elkaar met hun zelfgemaakte robotjes. De competitie vindt op zaterdag 6 juni plaats in science center NEMO. De dag wordt georganiseerd door RoboCup Junior Nederland, in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam (UvA), science center NEMO en andere partners.

'
1/1

De schoolteams zijn al weken in de weer met hun eigen kleine robot. Ze ontwerpen, bouwen en programmeren hem helemaal zelf. Daarbij maken ze gebruik van Lego Mindstorms of andere bouwpakketten. De teams kunnen meedoen in drie wedstrijdcategorieën: Voetbal, Dans of Rescue. RoboCup Junior kent drie niveaus en is daarom geschikt voor leerlingen van 9 tot 19 jaar. Het biedt leerlingen de kans om op een leuke en stimulerende manier bezig te zijn met techniek. De winnaars van het Nederlandse kampioenschap kwalificeren zich om naar het Wereldkampioenschap in Singapore te gaan, dat in juli 2010 wordt gehouden.

Robotdag

Tijdens RoboCup Junior staat NEMO de hele dag in teken van robots. Naast de wedstrijden, zijn er demonstraties van voetballende robothondjes en verzorgt NEMO een Robotknutselplaats, waar jonge kinderen robots van papier knutselen. Ook zijn er workshops ‘Rescue'. Tijdens deze workshops programmeren kinderen vanaf 9 jaar een robot om een denkbeeldige container met gevaarlijke stoffen onschadelijk te maken. Gedurende de dag wandelt de cyborg Clumsy Navigator door het pand. Hij wijst de bezoekers - op zijn eigen manier - de weg door het doolhof van wetenschap en technologie.

Over RoboCup

RoboCup is een internationaal initiatief dat momenteel in meer dan twintig landen wordt gespeeld. De RoboCup-organisatie werkt samen met verschillende universiteiten in de wereld. Het doel is om de interesse in techniek te bevorderen door middel van internationale samenwerking. RoboCup Junior Nederland is een non-profit organisatie. Haar partners zijn de Universiteit van Amsterdam, de TU Delft, science center NEMO, Regionaal TechnoCentrum Amsterdam, het Bètapartners netwerk en IBM.

Tijd en locatie

Het NK RoboCup Junior vindt plaats in science center NEMO, Oosterdok 2, Amsterdam. De wedstrijden en demonstraties zijn tussen 10.00-16.00 uur. Science center NEMO is die dag gewoon toegankelijk voor bezoekers.

http://www.robocupjunior.nl
http://www.science.uva.nl/
http://www.e-nemo.nl

bron: Universiteit van Amsterdam

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

DIS Sensors

Bege Aandrijftechniek BV

Rotero Holland bv

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

EUCHNER (Benelux) BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden