UTRECHT, 1 juni 2009 21:39

Industriële Week en HET Instrument bundelen krachten

De Industriële Week en HET Instrument worden vanaf de eerste week van oktober 2010 iedere twee jaar gelijktijdig gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht. Hierover hebben FHI federatie van technologiebranches en VNU Exhibitions Europe overeenstemming bereikt met FEDA, Nederlands Verpakkingscentrum (NVC), Machevo & Bulk Vereniging en de FHI branches voor Industriële Elektronica, Industriële Automatisering en Laboratorium Technologie.

De partijen zien deze stap als een doorbraak waarbij zowel de exposanten als hun klanten die de verschillende beurzen bezoeken baat bij hebben. De betrokken organisaties beogen een langdurige en intensieve samenwerking. In 2010 rekenen de organisatoren op zo'n 45 duizend bezoekers. Met elfhonderd exposanten biedt Utrecht ruimte aan een uniek platform in de Benelux.

Krachtig platform 

Partijen hebben intensief met elkaar gesproken over de vraag hoe het meest krachtige platform voor industrie, technologie en wetenschap eruit moet zien. Uitkomst is dat bundeling van krachten daarbij essentieel is. Alle betrokkenen zijn ervan overtuigd dat één krachtig platform dat is gebouwd op de beurzen Aandrijftechniek, Macropak, Industrial Processing, Industriële Elektronica, Industriële Automatisering en Laboratorium Technologie het beste antwoord is. Een belangrijke verbindende factor is die van systeemintegratie en ICT- toepassingen in R&D en productie. In dat kader zullen de nieuwe beurstitels Industry & Automation en Life Sciences worden vormgegeven. Qua bezoekersdoelgroepen richten de Industriële Week en HET Instrument zich op de hele keten van ontwikkelaars, machinebouwers, procesindustrie, verpakkingsindustrie, voedingsmiddelenresearch en -productie en alle achterliggende R&D instituten.

Afstemmen 

In de komende maanden zullen partijen hun expositieprogramma's nader op elkaar afstemmen en een gezamenlijk seminar- en activiteitenprogramma presenteren.
Bezoekers hebben er baat bij als ze in dezelfde periode alle beurzen op één locatie bij elkaar vinden. Exposanten weten zich tegelijk verzekerd van maximale bezoekersfocus. Exposerende bedrijven worden ook niet langer voor de keuze gesteld in dezelfde periode aan meerdere evenementen deel te nemen. Voor zo'n vijftig bedrijven die zowel deelnemen aan één van de beurzen van de Industriële Week als aan HET Instrument levert dit een forse kostenbesparing op.

Kostenbeheersing 

Deze bundeling van krachten leidt tot maximale kostenbeheersing voor de exposanten die bij de verschillende verenigingen zijn aangesloten. Combinatie van beurzen leidt bovendien tot meer bezoekers: een hoger rendement van de communicatie-euro is daarvan een direct gevolg.

De Industriële Week en HET Instrument worden van 5 tot en met 8 oktober 2010 gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht.

www.industrieleweek.nl/ en www.hetinstrument.nl/ 

bron: FHI

Foto's:

Kees Groeneveld

FHI-directeur Kees Groeneveld kondigde de krachtenbundeling aan tijdens de beurs Electronics & Automation

© Aandrijvenenbesturen.nl