Laatste nieuws:

, 27 mei 2009 07:00

Compacte flotatie-eenheid van Siemens voor offshore-toepassingen

Siemens Water Technologies introduceerde recent een nieuwe, compacte unit voor de scheiding van olie en water ten behoeve van de offshore olie- en gasindustrie. Het nieuwe Vorsep-systeem bevat diverse unieke methoden voor het verwijderen van olie uit ’produced’- en afvalwater, voordat dit wordt geloosd, opnieuw gebruikt of geïnjecteerd. De unit vermindert de hoeveelheid water in het systeem en is daarom compact en licht van gewicht. Met andere woorden: ideaal voor offshore-toepassingen waarbij de z.g. 'footprint' en gewicht van essentieel belang zijn.

'
1/1
In vergelijking met standaardflotatiesystemen kan het Vorsep-systeem van Siemens de benodigde verblijftijd voor scheiding met 80% of meer verminderen. Door deze scheidingsefficiëntie wordt de hoeveelheid water in het systeem met hetzelfde percentage teruggebracht. Dit resulteert in een systeem van minimale footprint en gewicht zonder dat dit ten koste gaat van de effectiviteit. Footprint en gewicht zijn kritieke factoren op offshore platforms waar minder ruimte en lichtere apparatuur lagere bedrijfskosten voor het platform betekenen. Wanneer oliehoudend water de Vorsep-eenheid binnenkomt, stroomt het door de Brise-pomp die in de inlaatleiding naar het vat is gemonteerd.

De pomp initieert het oplossen van gas in het oliehoudende water. De waterstroom met opgelost gas wordt versneld waardoor een draaikolk ontstaat voor de scheiding van de inkomende vloeistof. Deze beweging die mede door de inlaathoek in het Vorsep-systeem wordt veroorzaakt, resulteert in een verbeterde werking van de scheidingskrachten, waardoor de verwijderings¬efficiëntie wordt vergroot. Terwijl de oliedruppels groter worden als gevolg van de draaikolkbeweging, komt het opgeloste gas vrij. Hierbij worden microbubbels gevormd die de flotatie van de olie naar het oppervlak versnellen. De stijgende oliedruppels coaguleren aan het oppervlak en worden van het water afgeroomd. De schone afvoerstromen uit het Vorsep-systeem zijn geschikt voor lozing, hergebruik, injectie of verdere behandeling. Het Vorsep-systeem is ontworpen voor standaardomgevingen of omgevingen waar sprake is van extreme bewegingen, zoals drijvende platforms (Spar, TLP, FPSO). Extreme bewegingen in deze toepassingen kunnen leiden tot turbulentie in het vat, waardoor bij gebruik van een standaardsysteem voor olieverwijdering meer water met de olie wordt verwijderd. Het systeem is gebaseerd op het bewezen ‘head-in-head'-ontwerp. Dit vermindert de turbulentie op het punt waar de olie uit het vat wordt verwijderd door het oppervlak te verkleinen. Hierdoor wordt minder water met de verwijderde olie meegevoerd en wordt de efficiëntie van de olieverwijdering gemaximaliseerd.

bron: Siemens

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

DIS Sensors

Bege Aandrijftechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

Rotero Holland bv

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden