WWW.SENTERNOVEM.NL, 25 mei 2009 07:25

Samenwerking SenterNovem en Energiecentrum

Energiecentrum midden- en kleinbedrijf en SenterNovem hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. Hiermee geven beide partijen het startsein voor een structurele samenwerking in kennisoverdracht over en stimulering van energiebesparende maatregelen voor het Nederlandse midden- en kleinbedrijf. MKB ondernemers zijn actief op het gebied van duurzaamheid. Zo werd in 2008 voor 20 miljoen euro aan energiekosten bespaard.

Het bundelen van de krachten van SenterNovem en Energiecentrum biedt voordelen voor ondernemers:
  • meer, uitgebreidere en doelgerichte faciliteringsmogelijkheden voor het MKB. De kennis die SenterNovem ontwikkelt, vindt via het Energiecentrum sneller zijn weg naar het MKB;
  • signalen uit het MKB worden sneller opgepikt en vertaald in gezamenlijke beleidsadvisering richting de Rijksoverheid.

Eerder werkten het Energiecentrum en SenterNovem al samen. Dit resulteerde in een energiescan en een bedrijfshallenscan voor het MKB. Andere onderwerpen die binnenkort worden opgepakt zijn verlichting, zon & wind, transport en monitoring van duurzaamheid. SenterNovem en Energiecentrum Nederland willen samen met bedrijven in het MKB vormgeven aan een intensiveringstraject voor energiebesparing zoals genoemd in het Duurzaamheidsakkoord (met als doelstelling 20% CO2 reductie, 20% duurzaam opgewekte energie 2020 en het realiseren van 2% energiebesparing per jaar tot 2020) bij het MKB. 

 

 

MKB-Nederland 

 

 

Agentschap van Economische Zaken SenterNovem stimuleert innovatie, kennisontwikkeling en kennisverspreiding. SenterNovem richt zich hiermee in de breedte op het realiseren van een sterk innovatief bedrijfsleven in een leefbare, duurzame samenleving. Het SenterNovem dienstenpakket bestaat uit adviseren, netwerken, informeren en financieel ondersteunen. Het Energiecentrum, een initiatief van MKB-Nederland en VNO-NCW, concentreert zich op kennisverspreiding, het genereren van projecten in samenwerking met brancheverenigingen, laagdrempelige advisering en het ondersteunen van convenantpartners. Het Energiecentrum beschikt daartoe over een set van producten en diensten en geeft actief advies en ondersteuning aan alle partijen.

bron: SenterNovem

Foto's:

Samenwerking

© Aandrijvenenbesturen.nl