Laatste nieuws:

, 19 mei 2009 07:00

Tesin ontwikkelt high speed camera

Het Belgische bedrijf Tesin heeft een industriële high speed camera ontwikkeld, ondermeer dank zij de steun van het IWT.

'
1/1

Tesin uit Sint-Denijs-Westrem stelde onlangs in het vakblad Maintenance Magazine een digitale camera voor die specifiek voor storingzoeken uitgedokterd is. Volgens Luc Van Quickelberge, gedelegeerd bestuurder van Tesin is de camera veel doeltreffender dan andere high speed camera's.Van Quickelberge: ‘"In mijn vorige job moest ik problemen oplossen aan machines die aan hoge snelheid draaien. Maar door deze snelheid was het onmogelijk meteen te zien wat er fout liep. Resultaat, de problemen werden opgelost op basis van ‘trial and error". De machine moest worden stilgelegd, bijgeregeld, getest, verder bijgeregeld etc. en die analyse nam heel wat tijd in beslag. Het resultaat was vaak niet optimaal." "Omdat dit scenario zich niet meer zou voordoen, heb ik Tesin (Technical Services for Industries) opgericht. En dankzij mijn kennis van de visuele storingsanalyse ben ik vandaag in staat om echte oplossingen aan te bieden. Deze uitvinding zou niet mogelijk geweest zijn zonder Xenics, Moebius en het IWT (Instituut voor de Aanmoediging en Innovatie voor Wetenschap en Techniek in Vlaanderen)."

 

Cyclische processen 


De camera in kwestie is speciaal ontworpen voor cyclische processen, met als doel snel problemen in de industriële productie te analyseren en te begrijpen.Hij biedt directe visualisatie op het lcd-scherm, selecteert enkel het essentiële en beschikt over een real time functionaliteit.

bron: Engineeringnet

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

EUCHNER (Benelux) BV

Bege Aandrijftechniek BV

Rotero Holland bv

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

DIS Sensors

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden