Laatste nieuws:
Danfoss Group Global

SCHIEDAM, 15 mei 2009 09:29

Danfoss energiebesparen

De nieuwe generatie Danfoss VLT frequentieregelaars (0,18 kW tot 1,4 MW) beschikken over een efficientie die beter is dan 98%. Dat betekent dat maximaal slechts 2% van het toegevoerde vermogen verloren gaat.

Bespaar energie en verminder de CO2 uitstoot met Danfoss'
Bespaar energie en verminder de CO2 uitstoot met Danfoss
1/1

Dat betekent bovendien dat de warmteontwikkeling minimaal is, waardoor - mede dankzij het door Danfoss ontwikkelde en gepatenteerde back-channel koelprincipe - de eisen voor wat betreft de (extra) ventilatie tot een minimum beperkt blijven.

 

die op dit moment beschikbaar zijn. Hoewel een efficientie verbetering van 1 a 2 % ten opzichte van andere regelaars niet zo'n groot verschil lijkt, kan dit u afhankelijk van de toepassing en het vermogen van de omvormer(s) al snel duizenden Euro's schelen. Samen met de andere voordelen die de VLT regelaars u bieden, betekent dit in veel gevallen dat de regelaars zichzelf binnen relatief korte tijd terugverdienen.

 

Afgezien van het feit dat met energiebesparing kosten worden bespaard, bieden de VLT frequentieregelaars u ook de mogelijkheid uw procesvoering te verbeteren en het algemene energieverbruik binnen uw bedrijf terug te dringen. Niet onbelangrijk wanneer we bedenken dat er in de toekomst mogelijk energie-quota voor bedrijven worden vastgesteld.

 

Bovendien betekent energiebesparing automatisch een reductie van de CO2 uitstoot. Dus ook hier worden kosten bespaard wanneer de overheid in de toekomst besluit bedrijven te belasten voor de CO2 uitstoot die zij veroorzaken.

 

Energiebesparing is trouwens niet de enige manier waarop met de VLT frequentieregelaars kosten worden bespaard.

Klik hier voor meer informatie over kostenbesparing met de VLT frequentieregelaars

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Uitgelicht

Danfoss MCD500 

 

 

Danfoss VLT Drives introduceert denieuwe VLT Soft Starter MCD 500. De MCD 500 is een motorstarter in het vermogensbereik van 7,5 tot 800 kW. Mede dankzij de door Danfoss ontwikkelde en intelligent Adaptive Acceleration Control functie zorgt de MCD 500 voor de best mogelijke start- en stopprofielen waardoor een maximale bedrijfszekerheid van uw installatie wordt gegarandeerd.  

 

 

 

 

 

Lees verder

Spotlight

 Danfoss HighPowerDrives

 

 

Het vermogensbereik van de nieuwe generatie VLT frequentieregelaars is uitgebreid met een 1,4 MW (690V) uitvoering. Daarmee zijn de VLT regelaars nu beschikbaar in het vermogensbereik van 0,18 kW tot 1,4 MW. Alle VLT regelaars beschikken over dezelfde bedieningsinterface, dus kent u er een, dan kent u ze allemaal. Bovendien geldt voor alle regelaars dat ze behalve bijzonder gebruikersvriendelijke en betrouwbaar ook bijzonder energiezuinig zijn. Zo stellen zij u in staat veel onnodige kosten te besparen waardoor zij zichzelf in veel gevallen in korte tijd terugverdienen. 

 

 

Lees verder 

Frequentie omvormers

 

Hoewel allemaal gebaseerd op een en hetzelfde vermogens- en regelplatform, bestaat de nieuwe generatie VLT frequentieregelaars uit verschillenden modellen. Ieder met zijn eigen voordelen en toepassingsgebieden.

 

 • VLT® AutomationDrive - voor algemene industriële toepassingen
 • VLT® HVAC Drive - de regelaar voor toepassingen in de klimaatregeltechniek
 • VLT® AQUA Drive - bij uitstek geschikt voor water- en afvalwatertoepassingen
 • VLT® Micro Drive - de OEM-regelaar voor toepassingen tot 22 kW
 • VLT® 2800 Series - de regelaar voor relatief eenvoudige en algemene toepassingen tot 18,5 kW

Frequentieregelaars voor decentrale toepassingen

Frequentieregelaars voor decentrale toepassingen, de zogeheten decentrale producten, bieden hoge kwaliteit. Enkele decentrale producten van Danfoss uitgelicht:

 • VLT® DriveMotor FCM 300
 • VLT® Decentral FCD 300

Softstarters van Danfoss

Naast de VLT frequentieregelaars levert Danfoss ook drie bijzonder complete series softstarters voor het gecontroleerd starten en stoppen van AC-motoren. Net als de frequentieregelaars onderscheiden deze softstarters zich door hun bijzonder hoge gebruikersvriendelijkheid en betrouwbaarheid.

 • VLT® Soft Starter MCD 500
  de nieuwe intelligente en geavanceerde soft starter voor toepassingen in het vermogensbereik van 7,5 tot 800 kW
 • VLT® Compact Starter MCD 200 
  de soft starters die de brug vormen tussen eenvoudige naloge en dure digitale soft starters - vermogensbereik 7 tot 110 kW
 • VLT® Soft Start Controller MCD 100 
  de bijzonder rendabele en uiterst compacte soft starter voor ac-motoren tot 11 kW

 

Seminar ontwikkelingen frequentieregelaar

Seminar ontwikkelingen frequentieregelaar In samenwerking met Danfoss organiseert Rittal b.v. op woensdag 24 juni 2009 het seminar ‘Cooling drives in industrial applications'. 

 

Tijdens dit seminar wordt u geinformeerd over de mogelijkheden en de laatste ontwikkelingen op het gebied van de koeling van frequentieregelaars. Aan bod komen Back Channel Cooling, Direct Cooling Plates, lucht/water warmtewisselaars en meer oplossingen aan bod.    Lees verder

Energie besparen met Danfoss

Als u ooit serieus werk heeft moeten maken van het besparen van energie, is het nu wel. Niet alleen vanwege het klimaat en het beperken van de uitstoot van CO2, maar ook vanwege de steeds verder stijgende energieprijzen.

 

De VLT frequentieregelaars zijn met hun energie-efficientie van 98% of meer de meest energiezuinige frequentieregelaars van dit moment. Een hoge energie-efficientie betekent bovendien minder warmteontwikkeling waardoor ook de kosten voor koeling verminderen.

 

 

Lees verder

Trainingen

Danfoss VLT Drives is ook dit jaar weer van start gegaan met een nieuwe serie trainingen voor de gebruikers van de VLT frequentieregelaars. Naast de Basistraining, die u bekent maakt met de belangrijkste eigenschappen en de werking van de VLT regelaars, ook een VLT Programmeertraining die zich met name richt op het volledig programmeren van de VLT regelaars en het gebruik daarbij van de Motion Control Tool MCT 10 software van Danfoss. 

 1. De Basistraining VLT
 2. De MCT 10 Programmeertraining

Contact

Danfoss B.V.

Admiraal Lucashof 3

3115HM Schiedam

Postbus 218

3100AE Schiedam

 

Tel.  010-2492050

Fax  010-2492041

Email drives@danfoss.nl