, 15 mei 2009 07:25

Gids persoonlijke beschermingsmiddelen

Wie met gevaarlijke stoffen of op gevaarlijke plekken werkt, moet het lichaam en de zintuigen beschermen. Dat is zelfs bij de wet verplicht. Maar hoe kies je het juiste beschermingsmiddel? Wat zijn de eisen voor onderhoud, gebruiksduur en draagcomfort? Waarop moet je letten.

Deze praktijkgids van NEN bevat de belangrijkste informatie over persoonlijke beschermingsmiddelen. De gids geeft antwoord op de vraag waar een persoonlijk beschermingsmiddel aan moet voldoen en welke bescherming het product moet bieden. Ook beschrijft deze gids voor welk gevaar welke persoonlijke beschermingsmiddelen moeten worden toegepast.

Dit boek is bedoeld voor iedereen die verantwoordelijkheid draagt voor productie, handel, keuze en gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen. De uitleg over de CE-regelgeving en de relatie met normen is vooral van belang voor producenten en handelaren. De systematiek voor de keuze en het gebruik is vooral bestemd voor werkgevers, handelaren en veiligheidsadviseurs.

 

 

Normen
 

Bij de gids ontvangt u gratis een poster met een tiensptappenplan en een overzicht van de belangrijkste normen voor persoolijke beschermingsmiddelen.

De gids kost € 79,- en is hier verkrijgbaar.

bron: NEN

Foto's:

NEN

© Aandrijvenenbesturen.nl