, 15 mei 2009 07:30

KONE introduceert meest energiezuinige lift

KONE introduceert de nieuwe generatie energiezuinige liften. Deze stijlvolle liften verbruiken 30% minder energie dan hun voorgangers en nemen door hun afmetingen minder plaats in.

De nieuwe machinekamerloze lift heeft de efficiënte KONE EcoDisc®-aandrijving. De innovatieve manieren voor energiebesparing en een voortreffelijk ontwerp zorgen ervoor dat deze liften niet alleen een plezier zijn voor het oog, maar ook voor het milieu. Het energieverbruik kan met 30% worden teruggedrongen dankzij energiebesparende opties als LED-verlichting in de liftcabine, een energiezuinige standby-modus van de lift en oplossingen voor het terugwinnen van energie. Vorig jaar kondigde KONE aan het energieverbruik van de liften voor 2010 met 50% te willen verlagen in vergelijking met eerdere liftseries. "Met de introductie van deze nieuwe lift bewijst KONE dat het in staat is om zichzelf continu te vernieuwen. Bovendien is KONE erin geslaagd de norm voor energiezuinigheid binnen de branch te verhogen door het energieverbruik met 30% te verlagen," aldus Suzanne Straathof-Kocken, directeur Marketing en Verkoop. "Hieruit blijkt maar weer hoe gemotiveerd KONE is om stijlvolle en steeds efficiëntere oplossingen te bieden aan klanten die op zoek zijn naar manieren om het schadelijke effect van hun gebouw op het milieu te verminderen."

 

Liften

 

De KONE Design-collectie bestaat uit 50 geselecteerde ontwerpen voor liftinterieurs. Dit brede scala aan designs zorgt ervoor dat de lift naadloos aansluit op verschillende bouw- en interieurstijlen en tegemoetkomt aan uiteenlopende smaakvoorkeuren. "Het designteam heeft tijdens de ontwerpfase steeds het totale sfeerbeeld voor ogen gehouden," aldus Anne Stenros, Vice President Design van KONE. "De designs ogen eenvoudig en tijdloos, en zullen de gebruikers van de lift aangenaam verrassen. Ondanks de redelijk strakke hightech uitstraling ademen deze liften een warme, menselijke sfeer." Als iedere centimeter telt

Tijdens het ontwerp van de nieuwe liften is ook veel aandacht besteed aan een efficiënte besteding van de ruimte. Dankzij het vernieuwde ontwerp van de mechanische onderdelen neemt de liftschacht minder ruimte in beslag in het gebouw. Hierdoor komt meer ruimte vrij voor woon-, winkel- of kantoorruimte en kan de lift bovendien eenvoudiger in de schacht van het gebouw worden geplaatst. Dit alles zorgt voor een aanzienlijke besparing op de constructiekosten.

bron: Kone

Foto's:

Kone

© Aandrijvenenbesturen.nl