Laatste nieuws:

, 14 mei 2009 10:55

Rittal ontvangt 4more-innovatieprijs van Henkel

Voor de innovatieve vervanging van fosfatering door nanokeramiek bij de oppervlaktebehandeling van zijn schakelkasten en behuizingen heeft Rittal in de categorie “Product” de 4more-innovatieprijs van Henkel AG & Co. KG ontvangen. Met de nanokeramische conversiecoating verbetert de toonaangevende fabrikant voor schakelkast- en behuizingstechniek de bescherming van zijn kasten tegen corrosie. De levensduur van de producten neem toe, en het proces is bovendien milieuvriendelijker.

'
1/1

Bij de uitreiking van de 4more-innovatieprijs op het Henkel Oberflächen Symposium van 18-19 maart ontving Rittal een prijs in de categorie "Product". De toonaangevende producent van behuizingssystemen, systeemklimatisering en IT-systemen ontving de prijs voor zijn nanokeramische oppervlaktebehandeling. Deze behandeling heeft de fosfatering bij de productie van schakelkasten en behuizingen over de hele wereld vervangen. Henkel wijst de prijs toe aan partnerondernemingen die in gemeenschappelijke projecten een bijzondere innovatiekracht hebben laten zien en een echte meerwaarde hebben gecreëerd. De prijs werd uitgereikt door Thomas Geitner, als bestuurslid verantwoordelijk voor Adhesive Technologies en Dr. Michael Stückradt, staatssecretaris van het ministerie van Innovatie, Wetenschap, Onderzoek en Technologie in Noordrijn-Westfalen. "Door de nanokeramische voorbehandeling slaagden wij erin de hechting van de lak en de bescherming tegen corrosie aanzienlijk te verbeteren," verklaart Wolfgang Trautwein, directeur Technologie en Servicecenter bij Rittal. "Het resulteerde bovendien in een milieuvriendelijker productie van kasten en behuizingen." Voor het proces maakt Rittal gebruik van het coatingproduct Bonderite NT van Henkel. De 4more-innovatieprijs werd dit jaar voor het eerst uitgereikt in de vier categorieën "Product", "Proces", "Service" en "Design".

 

Behuizingssystemen

 

Behuizingssystemen van Rittal moeten in de praktijk aan de hoogste eisen voldoen. Voor het lakken wordt op alle schakelkasten en behuizingen van de onderneming uit Herborn een nanocoating opgebracht. Dit materiaal maakt een uiterst gelijkmatige coating mogelijk en vergroot het oppervlak, zodat de beschermlak beter hecht. In tegenstelling tot bij de gebruikelijke ijzerfosfatering is de coating bovendien vrij van fosfaten, oplosmiddelen en giftige zware metalen.

bron: Rittal

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

Rotero Holland bv

DIS Sensors

EUCHNER (Benelux) BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Bege Aandrijftechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden