Laatste nieuws:

, 12 mei 2009 07:45

Meldpunt voor meningsverschillen deeltijd ww

Minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid stelt een meldpunt in voor meningsverschillen tussen de werkgever en werknemersvertegenwoordiging bij de aanvraag van deeltijd-WW. Deze meningsverschillen, die afspraken over de invulling van de regeling in de weg staan, kunnen schriftelijk worden gemeld bij het Meldpunt deeltijd ww.

'
1/1
De meningsverschillen worden vervolgens voorgelegd aan de centrale organisaties van werkgevers en werknemers binnen de Stichting van de Arbeid (STAR) met het verzoek tot een oplossing te komen. Komen zij er binnen twee weken niet uit en stelt de minister dit vast, dan mag een werkgever over de deeltijd WW een afspraak maken met een individuele werknemer. Werkgevers kunnen door deeltijd ww werknemers behouden, die ze door de crisis anders zouden moeten ontslaan. De regeling is bedoeld voor bedrijven die voldoende gezond zijn om door de crisis heen te komen, ondanks een tijdelijk tekort aan omzet en orders. Veel bedrijven hebben de behoefte om gespecialiseerde vakkrachten te behouden voor als in de toekomst de vraag weer aantrekt.

Het adres van het meldpunt is:
Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid
T.a.v. Meldpunt deeltijd WW
Postbus 90801
2509 LV Den Haag.

Het besluit is op 6 mei gepubliceerd in de Staatscourant en treedt op 8 mei in werking met terugwerkende kracht tot en met 29 april 2009.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

9 april 2024 - Nürnberg Messe, Neurenberg (D)
embedded world
9 april 2024 - Evenementenhal Gorinchem
Empack
11 april 2024 - ERIKS Kunststoffen, EDE
ERIKS Experience Day
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vison, Robotics & Motion

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden