Laatste nieuws:

, 12 mei 2009 07:30

Siemens biedt online-tool voor berekening veiligheid van machines

Siemens biedt machinebouwers en installatiebeheerders een gratis online-tool, waarmee zij de veiligheid van hun machines volgens de nieuwe normen EN 62061 en EN ISO 13849-1 kunnen berekenen.

'
1/1

De online-tool van Siemens biedt tegelijkertijd mogelijkheden voor het uitgebreid documenteren van de berekende gegevens waardoor deze kant-en-klaar in het Technisch Constructie Dossier van de machine kunnen worden toegevoegd. Hierdoor kan op een eenvoudige manier bewijs van overeenstemming met de nieuwe machinerichtlijn geleverd worden. De Safety Evaluation Tool berekent automatisch het veiligheidsniveau van veiligheidsfuncties volgens de normen EN 62061 (Veiligheid van machines - Functionele veiligheid van elektrische, elektronische en programmeerbare besturingssystemen) en EN ISO 13849-1 (Veiligheid van machines - Veiligheidgerelateerde onderdelen van besturingssystemen). In de online-tool bepaalt de gebruiker eerst de gewenste veiligheidsfunctie, bijvoorbeeld een veiligheidsdeurbewaking. Daarbij kan hij de in de online-tool aanwezige voorbeelden gebruiken of zelf functies specificeren. Vervolgens voert hij de veiligheidscomponten in die bij zijn machine nodig zijn, zoals sensoren, besturingsunit en actuatoren. Deze componenten kan hij uit een database van Siemens-producten kiezen. De componenten zijn geheel volgens de geldende veiligheidsnormen gecertificeerd. Producten van andere leveranciers kunnen handmatig worden ingevoerd. Ten slotte berekent de tool het bereikte veiligheidsintegriteitsniveau, het Safety Integrity Level (SIL) of het Performance Level (PL).

bron: Siemens

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

9 april 2024 - Nürnberg Messe, Neurenberg (D)
embedded world
9 april 2024 - Evenementenhal Gorinchem
Empack
11 april 2024 - ERIKS Kunststoffen, EDE
ERIKS Experience Day
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vison, Robotics & Motion

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden