Laatste nieuws:

, 12 mei 2009 07:30

Siemens biedt online-tool voor berekening veiligheid van machines

Siemens biedt machinebouwers en installatiebeheerders een gratis online-tool, waarmee zij de veiligheid van hun machines volgens de nieuwe normen EN 62061 en EN ISO 13849-1 kunnen berekenen.

'
1/1

De online-tool van Siemens biedt tegelijkertijd mogelijkheden voor het uitgebreid documenteren van de berekende gegevens waardoor deze kant-en-klaar in het Technisch Constructie Dossier van de machine kunnen worden toegevoegd. Hierdoor kan op een eenvoudige manier bewijs van overeenstemming met de nieuwe machinerichtlijn geleverd worden. De Safety Evaluation Tool berekent automatisch het veiligheidsniveau van veiligheidsfuncties volgens de normen EN 62061 (Veiligheid van machines - Functionele veiligheid van elektrische, elektronische en programmeerbare besturingssystemen) en EN ISO 13849-1 (Veiligheid van machines - Veiligheidgerelateerde onderdelen van besturingssystemen). In de online-tool bepaalt de gebruiker eerst de gewenste veiligheidsfunctie, bijvoorbeeld een veiligheidsdeurbewaking. Daarbij kan hij de in de online-tool aanwezige voorbeelden gebruiken of zelf functies specificeren. Vervolgens voert hij de veiligheidscomponten in die bij zijn machine nodig zijn, zoals sensoren, besturingsunit en actuatoren. Deze componenten kan hij uit een database van Siemens-producten kiezen. De componenten zijn geheel volgens de geldende veiligheidsnormen gecertificeerd. Producten van andere leveranciers kunnen handmatig worden ingevoerd. Ten slotte berekent de tool het bereikte veiligheidsintegriteitsniveau, het Safety Integrity Level (SIL) of het Performance Level (PL).

bron: Siemens

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (7)...

EUCHNER (Benelux) BV

Bege Aandrijftechniek BV

Rotero Holland bv

Rollon Lineairtechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

DIS Sensors

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden