Laatste nieuws:
AXIS & Stuifmeel BV

, 11 mei 2009 11:52

Oplaadstation Elektrische auto’s (RVE 2)

AXIS & Stuifmeel introduceert als één van de eerste aanbieders in Nederland een oplaadstation voor elektrische auto’s. De stalen unit is “vandaal-proof” en wordt geproduceerd door Circutor, een belangrijke Spaanse producent op het gebied van energie analyse apparatuur. Met deze introductie loopt AXIS & Stuifmeel voorop als het gaat om maatregelen die bijdragen tot een verdere reductie van CO2 uitstoot. Een prototype van dit oplaadstation is voor het eerst getoond in februari op een beurs in Madrid (EDP Eco Challenge). Op deze beurs, de grootste op het gebied van elektrische auto’s, was CIRCUTOR de enige aanbieder van een oplaadstation geschikt voor de openbare weg.

'
Rechts
1/2
 

De RVE 2 is een oplaadstation geschikt voor het gelijktijdig opladen van twee elektrische voertuigen. Betaling van het elektrisch opladen geschiedt door middel van een digitale kredietkaart die wordt opgewaardeerd in een oplaadunit. De kaart wordt vervolgens in de oplaadunit geschoven en het laden kan beginnen. De oplaadunit is "vandaal-proof" omdat een zeer solide beschermkap de stroomafgiftepunten pas vrijgeeft als de kredietkaart weer is uitgenomen. De afgifte-unit, behandeld met speciale "graffiti-proof" verf, is uiteraard geschikt om onder de meest zware weers- omstandigheden te blijven functioneren.

 

De RVE 2 is niet alleen geschikt voor het opladen van elektrische auto's. Het toepassingsterrein is zeer breed. Te denken valt bv. aan het gebruik op jachthavens, campings, golfkarren op golfterreinen etc... Het ideale van dit systeem is dat de gebruiker slechts betaalt voor de hoeveelheid stroom die wordt afgenomen en er geen uniform tarief voor iedereen berekend hoeft te worden. De RVE2 van CIRCUTOR is voor zover bekend de eerste oplaadunit die een oplossing biedt voor het laden en het betaald afrekenen van de exacte hoeveelheid afgenomen stroom.

 

Enkele technische specificaties:

 • Behuizing: staal (verf is graffiti -proof)
 • Bescherming: IP 54
 • Max aantal te koppelen voortuigen: 2
 • Voltage: 2 contactdozen van 230V, 50 Hz (geaard)
 • Bescherming: (dubbel) d.m.v. aardlekschakelaar en thermische zekering met automatische reset
 • Oplaadunit: 230 V 50 Hz
 • Oplaadunit werkt met: munten van 10, 20, 50 cent en 1 en 2 euro's en met briefjes van  5, 10, 20 en 50 Euro.

AXIS & Stuifmeel verwacht mede gezien de uitspraken van Jan Peter  Balkenende en Camiel Eurlings (Verkeer) gedaan op de laatste auto RAI, dat er in 2020 1 miljoen elektrische auto's zullen rondrijden. Eind 2009 zullen de gezamenlijke netbeheerders een stichting in het leven roepen om een start te maken met de plaatsing van oplaadpunten. Met de introductie van deze oplaadunit wordt nu reeds ingespeeld op de naar verwachting toenemende vraag naar dit soort innovatieve producten.

 

Over AXIS & Stuifmeel:

 

AXIS & Stuifmeel, gevestigd in Waddinxveen, is een bedrijf dat zich bezig houdt met oplossingen op het gebied van Aandrijven, Besturen, Meten en Regelen. De buitendienst en de back office is ingericht naar specifieke marktsectoren. Hierdoor is zij in staat relaties beter te ondersteunen bij het ontwikkelen en realiseren van machines, systemen en applicaties die het rendement van (productie) processen kunnen verhogen.

 

Voor meer informatie over de RVE2 van CIRCUTOR :

 

AXIS & Stuifmeel BV

Coenecoop 618-620

2741 PV Waddinxveen

 

Tel.: 0182-647070

Zie ook de website:  http://www.axis-stuifmeel.nl/

 

 

Hoe werkt het systeem?

 

 

De kredietkaart wordt opgeladen in de aparte opwaardeer unit d.m.v. munten en / of  papiergeld. Deze kredietkaart kan bv uitgegeven worden door de netbeheerders.

 

De opwaardeer unit is ook voorzien van een toets om, indien gewenst, een extra bon uit te printen.

 

 

 

1.) De kredietkaart wordt in de oplaadunit gestoken (saldo van de kaart is nu zichtbaar op de display)

2.)  De afschermkap komt automatisch omhoog. Een indicatie lamp geeft waar men de stekker moet aansluiten

3.)  Na het aansluiten van de stekker wordt de afschermkap handmatig naar beneden geduwd waarna direct het opladen begint.

4.) De kredietkaart kan weer uitgenomen worden.

Er wordt nooit meer saldo afgeschreven dan er op de kredietkaart aanwezig is.

 

 

Als de accu's van het voertuig zijn opgeladen worden de handelingen in omgekeerde volgorde herhaald om de stekker weer los te koppelen. Op de display is zichtbaar wat het saldo van de kredietkaart is na het opladen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Nieuws Archief

 • Lineaire Actuators voor solarverstelling
 • FRAMO MORAT opent regiokantoor in Nederland
 • Lovato voedingen
 • Oplaadstation Elektrische auto’s (RVE 2)