, 11 mei 2009 07:30

NEN-cursus consequenties nieuwe Machinerichtlijn

Vanaf 29 december 2009 is de nieuwe Machinerichtlijn 2006/42/EG zonder overgangstermijn van kracht. Maar wat zijn de voornaamste wijzigingen? Bijvoorbeeld met betrekking tot de risicobeoordeling, risicoreductie en technische documentatie? Op deze vragen wordt op 5 oktober 2009 antwoord gegeven in de NEN-cursus 'Consequenties van de nieuwe Machinerichtlijn'.

De cursus is bedoeld voor iedereen die de Machinerichtlijn en de Richtlijn Arbeidsmiddelen al kent, en wil weten wat de consequenties zijn van de nieuwe Machinerichtlijn.

Onder meer met behulp van praktijkcases wordt duidelijk gemaakt hoe door de toepassing van (geharmoniseerde) normen aan de essentiële eisen van de nieuwe Machinerichtlijn kan worden voldaan. Na afloop van de cursus weet men op welke punten de nieuwe Machinerichtlijn (2006/42/EG) is gewijzigd en wat de consequenties zijn voor de eigen organisatie.

Vakkundige informatie vanuit de bron

De docent tijdens deze dag is de heer Paul Hoogerkamp, voorzitter van de normcommissie Machineveiligheid. Bovendien is de heer Hoogerkamp (co-)auteur van meerdere publicaties op het gebied van Machineveiligheid.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze cursus kunt u contact opnemen met NEN-Cursussen, telefoon (015) 2 690 188 of e-mail cursussen@nen.nl. U kunt ook de website bezoeken: http://cursusnieuwemr.nen.nl/

bron: NEN

Foto's:

NEN

© Aandrijvenenbesturen.nl