Laatste nieuws:

, 5 mei 2009 09:53

Danfoss helpt bij de zuivering van drinkwater in Mexico

Toegang tot schoon en veilig drinkwater is een basisbehoefte van de mens, zo werd gesteld tijdens het vijfde World Water Forum dat onlangs werd gehouden. In Mexico is een betrouwbare toegang tot schoon drinkwater echter een probleem voor veel van de 111 miljoen inwoners. Er worden nu grote investeringen in waterprojecten gedaan om ervoor te zorgen dat tenminste 95 procent van de bevolking in 2012 kan beschikken over schoon drinkwater. En Danfoss moet dit mede mogelijk maken.

'
1/1

In Noord-Mexico zijn natuurlijke verswaterbronnen even vervuild als schaars. In de centrale en zuidoostelijke regio's is water ontoegankelijk en van slechte kwaliteit. Toegang tot schoon water is in feite zo'n probleem geworden in Mexico dat de overheid het beschouwt als een nationaal veiligheidsprobleem. Sinds begin 2008 staat de zorg voor een betrouwbare aanvoer van schoon water hoog op de agenda van de overheid. Overal in het land zijn nieuwe waterzuiveringsprojecten opgestart, en op het lokale Danfoss kantoor is men druk bezig om te beantwoorden aan de vraag naar componenten. In Noord-Mexico zijn natuurlijke verswaterbronnen even vervuild als schaars. In de centrale en zuidoostelijke regio's is water ontoegankelijk en van slechte kwaliteit. Toegang tot schoon water is in feite zo'n probleem geworden in Mexico dat de overheid het beschouwt als een nationaal veiligheidsprobleem. Sinds begin 2008 staat de zorg voor een betrouwbare aanvoer van schoon water hoog op de agenda van de overheid. Overal in het land zijn nieuwe waterzuiveringsprojecten opgestart en op het lokale Danfoss kantoor is men druk bezig om te beantwoorden aan de vraag naar componenten. In Mexico wordt veelvuldig gebruikgemaakt van omgekeerde-osmosesystemen om water te zuiveren. Bij omgekeerde osmose wordt een oplosmiddel vanuit een gebied met een hoge concentratie opgeloste stoffen onder druk door een membraan geperst naar een gebied met een lage concentratie opgeloste stoffen. Druktransmitters, pressostaten en magneetventielen helpen om de juiste druk in het systeem te handhaven en het zijn de componenten van Danfoss die hier voor zorgen.  

 

Omgekeerd osmosesysteem 


Een bedrijf dat in Monterrey is gevestigd gebruikt de Danfoss MBS 3000 druktransmitters en de KPI-schakelaars in zijn omgekeerde-osmosesysteem. Met een uitstekende trillingsstabiliteit, een robuuste constructie en een drukbereik van 0 tot 600 bar is de MBS 3000 perfect voor waterbehandeling. De druktransmitters zijn compact, veelzijdig en presteren goed, zelfs onder de zware omstandigheden van de tropische regio's en woestijnen van Mexico. De KPI 35 en KPI 36 pressostaten worden gebruikt voor het regelen van vloeibare en gasvormige media en zijn bestand tegen drukbereiken van 0,2 tot 28 bar en een hoge contactbelasting.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

EUCHNER (Benelux) BV

Bege Aandrijftechniek BV

Rotero Holland bv

DIS Sensors

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden