Laatste nieuws:

, 22 april 2009 14:50

Volkswagen werkt met VIPA

ThyssenKrupp Krause GmbH richt zich in haar nieuwe productiesystemen op de de voordelen van de SPEED7 CPU’s van VIPA. De recentste assemblagestraat is geïnstalleerd in de fabriek van Volkswagen in Kassel, waar de voertuigfabrikant zijn eigen versnellingsbak voor elk van zijn automodellen produceert. Het besturingssysteem is gebaseerd op de VIPA NET CPU met geïntegreerde ethernet communicatieprocessor.

'
1/1
 

 

ThyssenKrupp Krause GmbH ontwikkelt, bouwt en produceert assemblagesystemen, inclusief de relevante inspectie en testinstallaties voor de auto-industrie. De productiemodules die gemaakt worden produceren de hand-, semi- en volautomatische versnellingsbakken en de daarbij behoorde assen. De fabriek in Kassel voorziet jaarlijks wereldwijd alle Volkswagen fabrieken van ongeveer 2.8 miljoen versnellingsbakken. In Europa's grootste licht metaalgieterij worden de vereiste omhulsels (gemaakt van aluminium en magnesium) geproduceerd. Tevens is er bij deze fabriek ook een grootonderdelenmagazijn gevestigd van waaruit meer dan 17 miljoen originele onderdelen de wereld rond worden gestuurd.

 

Complete assemblagelijn

In de fabriek is de eerste volledige assemblagelijn van ThyssenKrupp Krause GmbH met 35 PLC systemen voor de productie van de dubbele koppelingsversnellingsbak geplaatst. De assemblagelijn beslaat een oppervlakte van één voetbalveld. De installatie produceert honderden versnellingsbakken per dag voor benzine- en dieselmotoren. Om de twee minuten verlaat een voltooide versnellingsbak de transportband opgebouwd door een complexe productieproces. Na het bepalen van de juiste eisen en de diverse functies, produceert de nieuwe installatie met veel flexibiliteit één of een complete batch versnellingsbakken. De complexiteit van de installatie - deze bestaat uit 14 robotstations, 4 transportsegmenten, draaistations met positiebepaling en productpositionering via absolute encoders - zorgt ervoor dat er een krachtig besturingssysteem nodig is. Om aan de kwaliteitsnorm te voldoen heeft men een automatische controle van alle processtappen ingebouwd. Om de centrale inzameling en de verwerking van kwaliteitsgegevens te kunnen garanderen was het noodzakelijk om voor een snel communicatiemedium te kiezen. Ook de kosten reductie speelde een grote rol bij de aanschaf van het PLC besturingssysteem. De taak: De prestaties concentreerden zich op cyclustijden, capaciteitsontwikkeling en communicatie vermogen met een optimale prijs/prestaties verhouding.

 

 

Snelle cyclustijden.

Door de hoge performance, de geïntegreerde Ethernet interfaces, het dymanische geheugen en de snelle SPEED7 technologie waren de factoren waarom ThyssenKrupp Krause GmbH koos voor de VIPA SPEED7 CPU's. Identiek geconstrueerde SPEED7 CPU's communiceren met elkaar in deze assemblagelijn. De installatie is verbonden via de geïntegreerde CPU interface een centrale verdeelkast. Bedrijfs- en kwaliteitsdata moeten in realtime verwerkt en opgeslagen worden om mogelijke problemen zo snel mogelijk geïdentificeerd te hebben.

 

VIPA 300S

Met de ‘SPEED7 technologie' is het 300S Systeem van VIPA het snelste besturingssysteem van de wereld (hard-PLC) programmeerbaar met STEP7.  Het programma- en datageheugen is reeds geïntegreerd in de SPEED7 CPU. Dit betekent dat CPU zonder extra geheugenkaarten kan werken. Afhankelijk van de versie van CPU kan het geïntegreerde geheugen tot 8 MByte worden uitgebreid gebruik makend van een Memory Configuration Card van VIPA. Het 300S Systeem CPU wordt standaard geleverd met een Ethernet interface voor PG/OP communicatie. Een veel snellere CP343 voor communicatie via Ethernet kan afhankelijk van de versie van CPU worden geïntegreerd. Compacte SPEED7 CPU's met geïntegreerde periferie I/O zijn vooral geschikt voor kostengevoelige toepassingen.

 

 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

9 april 2024 - Nürnberg Messe, Neurenberg (D)
embedded world
9 april 2024 - Evenementenhal Gorinchem
Empack
11 april 2024 - ERIKS Kunststoffen, EDE
ERIKS Experience Day
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vison, Robotics & Motion

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden