Laatste nieuws:

, 16 april 2009 09:25

Rodriguez breidt interne productiefaciliteiten uit

Na bijna 20 jaar productie en bewerking van onderdelen van lineairtechniek levert Rodriguez nu ook precisie kogellagers uit eigen productie.Dankzij een uitgebreid CNC-machinepark en hoogwaardige meetapparatuur beschikt de producent uit Eschweiler over een hoge mate van flexibiliteit en ruimte om snel markt- en klantgericht te handelen. De flexibiliteit en de know-how op het gebied van toepassings-specifieke speciale oplossingen, de karakteristieke sterke punten van de onderneming.

'
1/1

Om de tientallen jaren van ervaring met aandrijftechnische producten in talloze toepassingen te kunnen omzetten en klanten concurrentievoordeel te kunnen bieden, heeft Rodriguez al vroegtijdig en continue in de ontwikkeling van hun eigen machines geïnvesteerd, waar toe tegenwoordig een verscheidenheid van CNC draaibanken en freesmachines, CNC-verspaning alsmede kontour- en oppervlakte-meetinstrumenten behoren.

Of het nu individuele componenten of ook complete systemen betreft - met diepgaande kennis over productdetails, de toepassingsgerichte ontwikkelingsdeskundigheid en vooral de nodige productievoorwaarden - zorgt Rodriguez voor een totaal-pakket voor de realisatie van oplossingen, afwijkend van iedere norm of standaard.

Marktgeorienteerd

De robuuste en krachtige draaikranslagers maken een begin op het gebied van eigen kogellagerfabricage, hetgeen stap voor stap voor de overige productgroepen van Precision Bearings en Customized Bearings met individuele aandrijfelementen omgezet zal worden.

"Voor ons is met name belangrijk altijd flexibel en marktgericht te kunnen reageren. We willen normen vastleggen in plaats van trends volgen." Dit is mogelijk gemaakt door aanschaf van machines volgens de actuele stand van techniek, zoals een nieuw luchtgelagerd oppervlakte- en kontourmeetinstrument met tweevoudige meetrichtingen in Z- en X-richting: Het meetbereik is wereldwijd nog steeds ongeëvenaard, hetgeen voor Rodriguez niet van voordeel is bij de de productie van draaikranslagers, maar bijvoorbeeld ook nieuwe mogelijkheden biedt voor de klant-specifieke variant van een dunringlager.

Adequate montage

Vooral bij lagertechniek met hoge precisie in veeleisende toepassingen zoals bijvoorbeeld in een computer-tomograaf zijn niet alleen perfect op elkaar afgestemde afzonderlijke componenten bepalend. Cruciaal voor de functionaliteit hiervan is ook hun nauwkeurige en correcte montage. Met deze achtergrond ontwikkelt en produceert Rodriguez producten met toegevoegde waarde en levert niet alleen het betreffende lager, maar ook de gehele eenheid, professioneel geassembleerd. Dit bespaart gebruikers tijd bij het selecteren van producten, het ontwerp en de bouw.

Rodriguez is op de Hannover Messe te vinden in Hal 25, Stand D31

bron: Rodriguez

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

Bege Aandrijftechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

DIS Sensors

Rotero Holland bv

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden