, 15 april 2009 09:09

Schmersal lanceert een nieuwe online catalogus

De nieuwe online catalogus van de Schmersal Groep is vrijgegeven en biedt machinebouwers een schat aan gegevens, documenten en informatie. Op www.schmersal.net wordt het uitgebreide productprogramma schakelcomponenten voor de automatiserings- en veiligheidstechnologie van de Schmersal Groep op een duidelijke en gestructureerde manier voorgesteld.

Net als in de gedrukte catalogus bevat de online catalogus voor ieder product een korte beschrijving van de essentiële functies en eigenschappen en een foto. Met een muisklik kan de gebruiker de technische informatie opvragen door een afdrukbaar, PDF of MS Excel bestand uit de up-to-date database te genereren in maar liefst 8 verschillende talen. In de rubriek "Documenten" kunnen daarnaast ook de montage- en aansluithandleidingen, conformiteitsverklaringen en goedkeuringscertificaten in de diverse talen gedownload worden .

Bovendien kunnen voor ieder product via de menuoptie "Afbeeldingen" maattekeningen, productfoto's, contactschema's en montagetekeningen gedownload worden. Op die manier beschikt de  machinebouwer over een "toolbox", die hij ook in zijn CAD tekeningen of zijn documentatie kan integreren.

 

Machinebouwer 

 

Deze hulpmiddelen zijn nuttig als de machinebouwer al weet welk product hij gaat gebruiken. Maar minstens even informatief is online catalogus als men voor een bestaande constructie een (veiligheids-)schakelcomponenten met bepaalde technische eigenschappen zoekt. In dit geval kan men via de functie "Productselectie" bijvoorbeeld gericht een veiligheidsschakelaar met twee veiligheidscontacten en een hulpcontact of een veiligheidssensor met een bepaalde schakelafstand zoeken. Als de zoekfunctie meerdere treffers oplevert, kan een vergelijkende lijst met een overzicht van de essentiële eigenschappen en gegevens van de componenten gegenereerd worden .

Ook de weg van productkeuze naar bestelling is kort. Via de functie "Winkelmandje" kan de gebruiker, mits hij geregistreerd is, de prijzen en levertermijnen van de gewenste producten opvragen . Die informatie- en zoekfuncties daarentegen kunnen ten allen tijde zonder registratie geraadpleegd worden.

bron: Schmersal

Foto's:

Schmersal

© Aandrijvenenbesturen.nl