Laatste nieuws:

DEN HAAG, 5 april 2009 14:28

Chinese bedrijven zeer positief over Nederland

"Het is goed om te zien, dat Nederland een toplocatie is voor Chinese bedrijven, maar we mogen niet achterover leunen," aldus Staatssecretaris Heemskerk toen hij op 3 april 2009 een door KPMG geschreven rapport naar de aantrekkelijkheid van Nederland voor Chinese ondernemingen in ontvangst nam.

'
1/1

"Buitenlandse investeringen zijn van groot belang voor de Nederlandse economie, omdat ze zorgen voor werkgelegenheid en innovatie," aldus Heemskerk. "Het is juist nu, in slechtere economische tijden, de uitdaging om het merk Nederland te versterken in China. Het is belangrijk om Nederland als vestigingsland voor buitenlandse bedrijven scherper te positioneren en het ambitieniveau hoog te houden."

Cijfers 

Dat er nog steeds groei zit in investeringsprojecten uit China blijkt uit de onlangs gepubliceerde cijfers over 2008 van de Netherlands Foreign Investment Agency. De NFIA is onderdeel van het ministerie van Economische Zaken is opgezet voor het aantrekken van buitenlandse investeerders. Zo maakte het Chinese telecombedrijf ZTE op woensdag 10 december 2008 bekend zijn Europese hoofdkwartier en logistiek centrum in Nederland te vestigen tijdens een bedrijfsbezoek van staatssecretaris Heemskerk .

Uit het rapport "China and the Position of the Netherlands as a business partner" van KPMG blijkt dat bestuurders van Chinese bedrijven zeer positief zijn over Nederland. De bedrijven zijn vooral te spreken over Nederland als efficiënte, logistieke gateway voor de doorvoer van Chinese exportgoederen naar de rest van Europa. Daarnaast zien Chinese bedrijven Nederland als een kwalitatief hoogstaande en kosteneffectieve locatie voor een Europees hoofdkantoor. Zij vinden bovendien dat Nederland een efficiënt belastingstelsel heeft en een stabiele investeringsbestemming is.

Europa wordt door Chinese bedrijven vooral als een vooraanstaande bestemming gezien vanwege de grote en welvarende consumentenmarkt en de geavanceerde technologie en know-how waarover het beschikt. Nederland staat onder bestaande Chinese investeerders bekend om haar goede infrastructuur, fiscale voorzieningen en open cultuur.

Meer informatie

bron: Ministerie van Economische Zaken

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

DIS Sensors

EUCHNER (Benelux) BV

Bege Aandrijftechniek BV

Rotero Holland bv

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden