DEN HAAG, 2 april 2009 10:22

Innovatievouchers 2009 beschikbaar

Sinds 31 maart 2009 zijn 7000 innovatievouchers beschikbaar: 3500 kleine en 3500 grote. De kleine vouchers vertegenwoordigen een waarde van 2500 euro. Grote vouchers zijn maximaal 7500 euro waard, met een eigen bijdrage van minimaal eenderde deel van de projectkosten. De vouchers zijn twaalf maanden geldig.

De innovatievoucher is een subsidie voor (MKB)ondernemers die kan worden ingezet voor:

  1. de aanvraag voor het doen van onderzoek door een kennisinstelling. Ondernemers kunnen de resultaten van het onderzoek gebruiken om producten, diensten of productieprocessen te vernieuwen.
  2. het aanvragen en verkrijgen van een octrooi.  

Op de website van SenterNovem staat hoe een innovatievoucher werkt en hoe men  gebruik kan maken van deze regeling.

Let op!

Kleine vouchers worden niet verstrekt aan ondernemers die op grond van een vorige voucherregeling reeds een voucher hebben ontvangen.

Digitaal

De vouchers kunnen in 2009 voor het eerst digitaal worden aangevraagd. De ondernemer kan direct na ontvangst van de voucher met het project aan de slag (geen wachttijd van 6 weken). Het systeem maakt het ook mogelijk om vouchers te volgen (tracking en tracing), waardoor SenterNovem direct weet bij welke kennisinstelling de voucher wordt ingeleverd en ook welke ondernemer nog niet zover is. De laatstgenoemde kan dan gericht worden benaderd en ondersteund bij het formuleren van een kennisvraag en vinden van een geschikte kennisinstelling.
Ook de subsidieverstrekking gebeurt elektronisch, hetgeen de administratieve last van de publieke kennisinstelling verlaagt.

Naast de digitale weg, blijft het mogelijk voor ondernemers om via de gebruikelijke papieren procedure de voucher aan te vragen.


Voor meer informatie is er een helpdesk innovatievouchers, telefoon 070 - 373 57 50 of de website van SenterNovem.

bron: SenterNovem

Foto's:

Innovatievoucher

© Aandrijvenenbesturen.nl