Laatste nieuws:

, 31 maart 2009 08:58

Siemens Power Academy voor professionals

Professionals in de energietechniek missen soms belangrijke basiskennis. Daarom heeft Siemens Training, het opleidingsinstituut van Siemens Nederland, de opleidingen van haar Power Academy ingrijpend vernieuwd. Bijzonder is vooral de driedaagse cursus ‘Elektrische energietechniek en opwekking’.

'
1/1

Docent Chris Bongaerts van Power Academy licht toe: "Vaak is op beroepsopleidingen de basiskennis niet overgebracht aan scholieren en studenten. Ook komt het voor dat die kennis is weggezakt. Dan kan het gebeuren dat vakmensen bijvoorbeeld precies weten wat ze moeten doen in geval van kortsluiting, maar het fijne van de oorzaak eigenlijk niet weten. En wat is dat nu precies, kortsluiting? Of, nog meer basaal: wat is elektriciteit eigenlijk? Of stroom?" Het is volgens Bongaerts zinvol de principes achter energietechniek écht te snappen. "De hoogste tijd om een stap terug te zetten om daarna grote sprongen voorwaarts te kunnen maken."

Geprikkeld

De cursus ‘Elektrische energietechniek en opwekking' is boeiend en leerzaam voor ingewijden én voor mensen met minder elektrotechnische voorkennis. "Wat gebéurt er nu eigenlijk binnen zo'n dynamo, generator, elektrisch of magnetisch veld? Over dat soort vragen gaat het", aldus Bongaerts. "Cursisten worden geprikkeld om mee te denken en als het ware te reconstrueren wat eeuwen geleden al is ontdekt. Al doende gaat een wereld van besef en begrip voor hen open." Behalve de nieuwe basiscursus heeft de Power Academy ook een module ‘Ontwerpcriteria voor laag- en middenspanningsinstallaties', waarmee de theoretische kennis uit de eerste module in vier dagen tijd wordt vertaald naar de dagelijkse praktijk. Daarbij leren cursisten de criteria kennen die een rol spelen bij het ontwerp en onderhoud van elektrische installaties. Ook zijn er verdiepingsmodules ontwikkeld, waarin die ontwerpen nader worden uitgewerkt

bron: Siemens

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

EUCHNER (Benelux) BV

DIS Sensors

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rotero Holland bv

Bege Aandrijftechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden