Laatste nieuws:

DELFT, 22 maart 2009 22:41

Robots aan zet op Kooy symposium

Dinsdag 14 april 2009 vindt het Kooy symposium plaats met als thema ‘De robots aan zet'. Het onderwerp robotica is een van de vijf technologische ontwikkelingen, genoemd in de Strategische Kennisagenda van Defensie, waarvan belangrijke mogelijkheden worden verwacht. De organisatie is in handen van KIVI NIRIA Defensie en Veiligheid in samenwerking met TNO en APA (vereniging voor technische officieren van de Koninklijke Landmacht).

'
1/1

Tijdens het symposium wordt de roboticatechnologie van diverse kanten belicht: operationeel, technisch en vanuit de industriële optiek. Ook dit jaar zijn er uitstekende sprekers en kan men met een publiek op hoog niveau van gedachten wisselen. Daarnaast is er een kleine tentoonstelling met robotdemonstraties.

Bgen Leanne van den Hoek opent het symposium met een keynote speech vanuit haar functie als: Chef Staf van het Commando Landstrijdkrachten. Zij gaat hierbij in op de kansen en problemen bij het gebruik van robots bij defensietaken, maar ook door veiligheidsdiensten zoals politie en brandweer.

Sprekers uit de wetenschappelijke wereld, de krijgsmacht en het bedrijfsleven gaan vervolgens op de aangedragen punten in.

Dr. Johan van den Heuvel van TNO is als programmaleider al meer dan tien jaar betrokken bij het onderzoek op het gebied van robotica. Hij is zeer goed ingevoerd in de internationale wereld op dit gebied.
Ubo Termote zal als Directeur marketing, sales en strategie van Dutch Space ingaan op de ontwikkelingen in de industrie, waarbij hij kan putten uit de ruime ervaring die in de ruimtevaart met robotica is opgedaan.
Naar aanleiding van de Toekomstverkenning Robotica door de defensiestaf is Maj. Bert Stam van het Commando Landstrijdkrachten belast met het opstellen van een roadmap voor de ontwikkeling en introductie van de joint taakstelling van onbemande voertuigen binnen de krijgsmacht. Hij zal de daarbij verkregen inzichten als leidraad voor zijn betoog gebruiken.
Dagvoorzitter is Genm. bd ir. Lex Besselink, de voormalig directeur Wapensystemen en Bedrijven van de Defensie Materieel Organisatie.

Tijd en plaats

Vanaf 12.30 uur zijn deelnemers  welkom bij het Defensie Evenementencentrum op het Marine Etablissement, Kattenburgerstraat 7, 1018 JA Amsterdam. De middag wordt afgesloten met een borrel en een rijsttafelbuffet, waardoor u men files zoveel mogelijk kan vermijden.

Informatie

Meer details vindt u op de website van KIVI NIRIA Defensie en Veiligheid. Aanmelden is uitsluitend mogelijk via deze weblink.
Niet-leden die willen deelnemen, kunnen zich op deze website eerst kosteloos inschrijven als 'relatie' van KIVI NIRIA.

bron: TNO

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

Bege Aandrijftechniek BV

Rotero Holland bv

EUCHNER (Benelux) BV

DIS Sensors

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden