Laatste nieuws:

UTRECHT, 20 maart 2009 00:00

Recessie biedt kansen voor Elektrotechniek

VNU Exhibitions constateert een grote animo om te exposeren op de vakbeurs Elektrotechniek. Zeven maanden voor de beurs loopt de deelnemerswerving vóór in vergelijking met 2007. Tien procent meer bedrijven heeft zich ingeschreven. Op basis van de eerste animo-onderzoeken verwacht VNU Exhibitions Europe ruim 30 duizend bezoekers. "Uitstekende signalen", aldus projectmanager Irene Moon.

Beursimpressie Elektrotechniek 2007 (VNU Exhibitions / NFP Photography)'
Beursimpressie Elektrotechniek 2007 (VNU Exhibitions / NFP Photography)
1/1

"Zeker nu kunnen exposanten er alles aan doen om meer omzet te halen en marktaandeel te vergroten. De markt is volop in beweging. Dit biedt ruimte om te groeien. Bezoekers zijn zoekende naar kostenbesparingen en onze beurs is daarvoor het medium." Elektrotechniek vindt plaats van 28 september tot en met 2 oktober 2009 in Jaarbeurs Utrecht.

De vakbeurs Elektrotechniek merkt in positieve zin iets van de recessie. Het aantal exposanten is gestegen met 10 procent in vergelijking met hetzelfde moment in 2007. "Een aantal exposanten heeft een kleinere standlocatie afgenomen, maar willen per se aanwezig zijn. Bedrijven beseffen: de klant is zoekende. Die kan, juist nu, zijn klant alleen aan zich binden met slimme, kostenbesparende oplossingen. Om die te vinden zoekt hij meedenkende leveranciers die hij op de beurs persoonlijk wil ontmoeten", schetst Moon. "Het persoonlijke contact op een beurs zorgt voor vertrouwen. En vertrouwen is in deze tijd van groot belang."

Onderzoek 

Naar aanleiding van het onderzoek dat gehouden is onder de Fedet leden in januari jl. verwacht Fedet-voorzitter Hans Segers dat de branche in 2010 weer op peil is: "Elektrotechniek is nu eenmaal onmisbaar voor de samenleving. Denk alleen maar aan energiedistributie, licht, communicatie en klimaatbeheersing." VNU Exhibitions Europe en Fedet zijn van mening dat een dynamische markt kansen oplevert voor bedrijven die bereid zijn om te investeren. "De dynamiek van de markt en de vraag naar kostenbesparende oplossingen zorgt ervoor dat bedrijven juist nu naar elkaar op zoek zijn en tijdens Elektrotechniek kan men elkaar vinden."

Elektrotechniek
Jaarbeurs Utrecht
Van 28 september tot en met 2 oktober 2009
www.elektrotechniek-online.nl

bron: Beurs Elektrotechniek

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

9 april 2024 - Nürnberg Messe, Neurenberg (D)
embedded world
9 april 2024 - Evenementenhal Gorinchem
Empack
11 april 2024 - ERIKS Kunststoffen, EDE
ERIKS Experience Day
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vison, Robotics & Motion

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden