Laatste nieuws:

LEUVEN, 16 maart 2009 11:03

Vijfentwintig jaar IMEC

IMEC, het Leuvense onderzoekscentrum in nanotechnologie en nano-elektronica viert dit jaar zijn 25ste verjaardag. Op 16 januari 1984 werd de handtekening gezet onder de oprichtingsakte van IMEC, en op 15 maart, exact 25 jaar geleden, verscheen IMEC als gloednieuw onderzoekscentrum in het staatsblad. Nu, 25 jaar later, is IMEC uitgegroeid tot een topinstituut met wereldfaam.

Gilbert Declerck, CEO van IMEC'
Gilbert Declerck, CEO van IMEC
1/1

Gilbert Declerck, CEO van IMEC: "Dat IMEC na 25 jaar zo succesvol is, hebben we vooreerst te danken aan de visie en de gedrevenheid van onze oprichter Professor Roger Baron Van Overstraeten en verder natuurlijk aan het enthousiasme en de enorme inzet van al onze medewerkers. De perfecte combinatie van opgebouwde knowhow en ervaring, met de continue instroom van jong talent van over heel de wereld was en blijft noodzakelijk om onderzoek op het allerhoogste niveau te kunnen verrichten. Maar ook de samenwerking met de Vlaamse Overheid, met overheidsinstellingen, universiteiten en internationale en nationale partners heeft bijgedragen tot ons succes. Samen zijn we erin geslaagd om Vlaanderen op de wereldkaart te zetten van micro- en nano-elektronica."

Onderzoeksdomeinen uitbreiden

"Voorspellingen doen voor de komende 25 jaar is moeilijk. IMEC staat klaar om de uitdagingen van het nano-elektronicatijdperk aan te gaan. We zullen verder gaan met het onderzoek op het krachtiger maken van chips (het kleiner maken van de bouwstenen of transistoren zodat er meer op een chip kunnen), samen met de grote internationale spelers. Meer en meer aandacht zal gaan naar extra functionaliteit op chip. Het moment is ook aangebroken om onze andere onderzoeksdomeinen uit te breiden, zoals zonne-energie, biomedische elektronica en fotonica en dit in samenwerking met onze academische en industriële partners. IMEC wil mee oplossingen aanbieden voor een aantal grote uitdagingen waar onze maatschappij voor staat, bijvoorbeeld op de vraag naar een betaalbare gezondheidszorg in onze vergrijzende samenleving, en op de stijgende nood aan duurzame energievoorziening. Door in een aantal strategische onderzoeksdomeinen wetenschappelijk aan de top te staan zal IMEC bijdragen tot het Vlaanderen, Europa en de wereld van morgen, waar centra van uitmuntendheid een belangrijke rol zullen spelen."

Evenementen

"We willen dit feestjaar niet ongemerkt laten voorbij gaan. Van 20 tot 22 maart kunnen de Leuvense inwoners chips ontdekken op de markten in Leuven en Heverlee. Op 2 april organiseren we in Brussel een academisch colloquium over de maatschappelijke, wetenschappelijke, technologische en industriële veranderingen van de 21ste eeuw. Er worden ook twee evenementen voor de lokale industrie georganiseerd. Eén over biomedische elektronica en één over zonneceltechnologieën, om de Vlaamse bedrijven inspiratie te geven hoe die technologieën hun bedrijf kunnen innoveren. Op 3 en 4 juni lanceert IMEC het IMEC Technologieforum, een forum waarop internationale marktleiders en industriële experts samen discussiëren over innovatie in nano-elektronica voor de komende 25 jaar."

Ontdek meer op http://www.imec25jaar.be/ 

bron: IMEC

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

Bege Aandrijftechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rotero Holland bv

DIS Sensors

EUCHNER (Benelux) BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden