Laatste nieuws:

DEN HAAG, 12 maart 2009 10:49

153 miljoen extra voor innovatie in high tech sector

Minister Van der Hoeven van Economische Zaken stelt 153 miljoen euro beschikbaar voor Innovatie. Het geld is gereserveerd voor de 2e fase van het high tech innovatieprogramma "Point One" (P1). De minister heeft tijdens de startbijeenkomst van de 2e fase van het Point One programma in het Evoluon in Eindhoven een oproep gedaan aan alle betrokkenen om zo snel mogelijk voorstellen in te dienen.

'
1/1

Het extra geld is bestemd voor het ondersteunen van (Europese) R&D projecten en voor projecten die zijn gericht op de versterking van het innoverend vermogen van grote bedrijven, MKB-bedrijven en onderzoekers. De 2e fase loopt van 2009-2012. Het geld komt bovenop de 184 miljoen euro die al beschikbaar was voor de periode 2006-2011.

Onverminderd innoveren

Tijdens haar toespraak gaf Van der Hoeven aan dat wat haar betreft juist in deze tijden innovatie onverminderd door moet gaan. "Point one is een lichtend voorbeeld van hoe high-techbedrijven, kennisinstellingen en overheden samen kennis kunnen ontwikkelen en daarmee bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Juist nu moeten we over grenzen heen kijken en samen blijven bouwen aan een sterk internationaal netwerk voor kennisontwikkeling en innovatie. Juist nu ook moeten we onze kenniswerkers zien te behouden. Alleen dan kunnen we sterker uit deze crisis komen dan we erin gingen. Ik wil ervoor zorgen dat niets de innovatie in ons land in de weg staat".

Point one is het eerste innovatieprogramma van EZ dat in 2006 van start is gegaan in het kader van programmatisch innovatiebeleid. Centraal binnen Point One staat het behouden en versterken van de kennis en valorisatie daarvan op het terrein van nano-elektronica, embedded systems, mechatronica en robotica, ook wel aangeduid met High Tech Systems. P1 kent een open en transparante structuur in de vorm van een vereniging met meer dan 100 leden. De Nederlandse High Tech Systems-sector is uniek vanwege de aanwezigheid van de gehele productieketen in hetzelfde land. Naast Nederland beschikken alleen de Verenigde Staten en Japan over een vergelijkbare aanpak.

bron: Ministerie van Economische Zaken

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (7)...

Bege Aandrijftechniek BV

DIS Sensors

Pilz Nederland

Rotero Holland bv

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rollon Lineairtechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden