Laatste nieuws:

, 12 maart 2009 10:33

ICT~Milieu Award 2009 zoekt kandidaten

De ICT~Milieu Award is een initiatief van de Stichting ICT Milieu en wordt uitgereikt aan het meest innovatieve, milieuvriendelijke, duurzame en aansprekende ICT-product of ICT-toepassing van het afgelopen jaar (2008) op het gebied van recycling van gebruikte ICT-apparatuur, verantwoord materiaalgebruik of vermindering afvalstoffen, of vermindering van het energieverbruik.

Juryvoorzitter Martin Trampe'
Juryvoorzitter Martin Trampe
1/1

Voor deelname aan de ICT~Milieu Award komen producten of diensten in aanmerking van ICT-bedrijven, die in Nederland zijn gevestigd. De inzendtermijn voor de ICT~Milieu Award loopt tot en met vrijdag 24 april 2009.

Criteria

De inzendingen worden beoordeeld op:

  • Zero waste-bijdrage: de mate waarin in het gehele proces (van productie tot en met afvalverwerking) zo min mogelijk milieuschade wordt aangebracht.
  • Innovatiekracht: de inzending moet betrekking hebben op een nieuwe technologie of een nieuwe, innovatieve toepassing van een bestaand ICT-product of -dienst.
  • Concrete toepasbaarheid: de potenties van het bedrijf en de toepassing van het product of dienst in de komende jaren.
  • Energiebesparing: de mate waarin het product bijdraagt aan vermindering van energieverbruik en zodoende bijdraagt aan CO2-reductie.
  • Visie: de visie van het bedrijf op de mogelijkheden van ICT om milieuvraagstukken in het algemeen en energievraagstukken in het bijzonder aan te pakken.
Jurering

Meteen na aanmelding wordt beoordeeld of de inzendingen voldoen aan de criteria voor de ICT~Milieu Award en of er voldoende informatie is bijgevoegd. Als dat niet het geval is krijgt de inzender daarvan bericht. Als de inzending aan de eisen voldoet, zal de inzending op de kandidatenlijst worden geplaatst.
Alle inzendingen worden na sluiting van de inzendtermijn beoordeeld door een deskundige jury, onder voorzitterschap van Martin Trampe (voorzitter van de Stichting ICT Milieu).

Nationale ICT Awards 27 mei 2009
De kandidatenlijst wordt aan de jury voorgelegd, die op 11 mei 2009 de genomineerden bekend zal maken. De winnaar zal tijdens de feestelijke Awards-avond op 27 mei 2009 in de Nieuwe Kerk in Den Haag de ICT~Milieu Award 2009 overhandigd krijgen. Meer informatie over de Nationale ICT Awards 2009 op de website over deze awards.

Inschrijven

Inschrijven voor de ICT~Milieu Award 2009 kan tot en met 24 april 2009 via dit inschrijfformulier.

www.ictmilieu.nl/

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

EUCHNER (Benelux) BV

Rotero Holland bv

DIS Sensors

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Bege Aandrijftechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden