Laatste nieuws:

DEN HAAG, 8 maart 2009 15:56

OEE: meer rendement uit machinepark

Van 24 tot en met 26 maart 2009 vindt in Hardenberg de Metavak plaats. Dit is drie dagen lang het trefpunt waar ondernemers en relaties op het gebied van de niet-verspanende en verspanende industrie elkaar ontmoeten. Met als gezamenlijk thema Overall Equipment Effectiveness (OEE) zullen Siemens, STODT, Renishaw en Stork Primoteq zich hier presenteren.

'
1/1

Siemens biedt op het gebied van OEE een grote verscheidenheid aan oplossingen, maar welke strategie is voor de beste? Kiezen voor programmeren aan de machine of een optimale interface met een CAM-systeem? Nieuw kopen, leasen of misschien toch moderniseren van het bestaande machinepark? En hoe wordt de OEE van een systeem gemeten? Op de Metavak zal Siemens met zijn partners proberen te helpen om de OEE te verbeteren. Met gebruiksvriendelijke, maar zeer complete ShopMill en ShopTurn besturingen, het solutionline CNC-platform en IT-oplossingen om OEE te kunnen meten. Ook opleidingen en machine-retrofit zullen belangrijke thema's zijn.

Stodt is samenwerkingspartner voor vragen over geavanceerde technologie en de juiste bedrijfsvoering in de metaal-, metalektro- en de kunststofindustrie. Dit betreft niet alleen bijscholing van medewerkers en advisering over de strategie van een onderneming, maar ook concrete realisering en begeleiding van verbetertrajecten.

Renishaw geeft extra toelichting: meer beschikbaarheid van de machines kan worden verkregen met behulp van het automatisch meten van gereedschappen en producten. Dit is te realiseren met verschillende meettastersystemen en met verschillende toolsetters. Deze systemen kunnen automatisch meelopen in het productieproces zodat dit foutloos en manonafhankelijk verloopt. Zaken die gecontroleerd kunnen worden zijn onder meer gebroken gereedschappen, verkeerd geladen onderdelen en materiaaltoegift. Verder is het mogelijk om te bekijken wat de machineconditie is met kalibratieapparatuur, om in-proces controle uit te voeren en kunnen de dimensies van een onderdeel automatisch worden gecontroleerd.

Stork Primoteq is actief op het gebied van bewerkingstechniek, hjs-  en heftechniek en lasertechniek, op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Om de OEE te verhogen heeft Stork Primoteq op het gebied van beschikbaarheid, productiviteit en kwaliteit een en ander te bieden. Goed onderhoud en vakkundige reparaties dragen immers bij aan een hogere beschikbaarheid van machines. Wil men een machine sneller laten produceren? Dan kan Stork Primoteq een retrofit/modificatie uitvoeren. Bovenal kan Stork Primoteq ervoor zorgen dat een machine binnen zijn specificaties blijft produceren waardoor het aantal afgekeurde producten tot een minimum blijft beperkt.

bron: Siemens

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (7)...

Pilz Nederland

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rollon Lineairtechniek BV

DIS Sensors

Bege Aandrijftechniek BV

Rotero Holland bv

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden