ZOETERMEER, 25 februari 2009 22:29

10 Tips voor baanbehoud tijdens de kredietcrisis

HRM@WORK, bemiddelingsbureau voor de elektro- en installatietechniek, herkent dat medewerkers in tijden van economische neergang zoeken naar mogelijkheden om hun baan te behouden. De TI-branche heeft nog steeds meer vacatures dan beschikbare medewerkers. Weinig reden voor zorg. Desondanks adviseert HRM@WORK medewerkers die een baan hebben de volgende 10 tips om hun baan te behouden.

1. Heb respect voor de interne afspraken, communiceer proactief als je ervan wilt afwijken, dit bouwt vertrouwen en klanten voelen dat.

2. Neem initiatief om jezelf te ontwikkelen en zorg goed voor jezelf - je collega's willen graag een gezonde collega.

3. Werk nauwkeurig - lever kwalitatief goed werk.

4. Ga eens de extra mijl - biedt aan koffie of thee te schenken of een boterham te smeren voor een collega, vooral al hij/zij het druk heeft.

5. Stel vragen over de inhoud van je werk - communiceer doelgericht en efficiënt.

6. Stel geen vragen over zaken waar jij, je leidinggevende of directeur geen invloed op hebben - het voegt niets toe en kost wel tijd.

7. Wees een collega, een opgewekt humeur brengt vrolijkheid.

8. Enthousiasme werkt aanstekelijk - zorg dat je uitgerust en energiek op je werk komt.

9. Neem je taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden uiterst serieus - je ontvangt daarvoor het afgesproken salaris.

10. Toon interesse in je baas en collega's - in tijden van economische teruggang dreigt zakelijkheid de overhand te nemen, menselijkheid wordt dan extra gewaardeerd.

Over HRM@WORK

HRM@WORK biedt een uitgebreid aanbod van MBO/HBO en TU vacatures binnen de elektrotechniekwerktuigbouwkunde en sanitaire installatietechniek.

www.hrmatwork.nl

bron: HRM@WORK

Foto's:

Baanbehoud

© Aandrijvenenbesturen.nl