Laatste nieuws:

ARNHEM, 23 februari 2009 16:28

Eneco en KEMA werken samen op innovatiegebied

Eneco en KEMA hebben een overeenkomst gesloten om samen te werken op innovatiegebied. De overeenkomst sluit aan op de doelstellingen van beide ondernemingen. Innovatie is een speerpunt in de duurzame ontwikkeling van Eneco met als doel over vijf jaar grote vooruitgang te hebben geboekt als innovatief en duurzaam energiebedrijf. KEMA heeft onder meer de ambitie om op energiegebied het innovatief vermogen van energiebedrijven, industriële grootverbruikers van energie en overheidsorganisaties te versterken door wetenschappelijke kennis en expertise toepasbaar te maken. De overeenkomst geldt tot ultimo 2009 maar wordt bij wederzijdse tevredenheid telkens voor een jaar verlengd.

Pier Nabuurs, KEMA: "Deze samenwerkingsovereenkomst biedt beide partijen voordelen".'
Pier Nabuurs, KEMA: "Deze samenwerkingsovereenkomst biedt beide partijen voordelen".
1/1

De samenwerkingsovereenkomst is van toepassing op onderzoeken, tests en consultancyopdrachten die KEMA in opdracht van Eneco uitvoert. Eneco heeft diverse strategische innovatievelden gedefinieerd - gericht op duurzame energie - die voor het bedrijf van belang zijn en aansluiten op de expertise van KEMA. KEMA zal onder meer ondersteuning bieden bij de implementatie van deze innovaties en andersoortige samenwerkingsactiviteiten initiëren. Onderdeel van de overeenkomst is het verlenen van toegang tot kennis- en kennisopbouwprogramma's binnen KEMA en het zorgdragen voor informatievoorziening voor de Eneco Innovatieportal. KEMA opereert hierbij volledig onafhankelijk en zal strikte ‘Chinese Walls' hanteren tussen de projecten voor Eneco en andere opdrachtgevers.

Reactie Pier Nabuurs, bestuursvoorzitter KEMA:
Pier Nabuurs‘Deze samenwerkingsovereenkomst biedt beide partijen voordelen. Eneco is, ook internationaal, een vooraanstaand energiebedrijf dat duidelijk toekomstgericht opereert. Het sluit goed aan bij het KEMA- concept ‘Utility of the Future', dat in feite uiteenzet hoe energiebedrijven op de toekomst in kunnen spelen, rekening houdend met onder meer een sterk veranderende omgeving, toenemende milieuregelgeving en eisen, maar ook met de eigen interne structuur. Vooral in de VS zie je dat energiebedrijven hier volop mee bezig zijn.'

Reactie Jeppe Machielsen, CFO en verantwoordelijk voor innovatiebeleid Eneco:

Jeppe Machielsen‘Eneco wil grote stappen voorwaarts maken op het gebied van duurzame energie. Innovatieve oplossingen zijn daarbij onontbeerlijk. KEMA biedt ons prima ondersteuning om onze strategie waar te maken. Ik vertrouw erop dat we via deze samenwerking snel vooruit gaan.'

bron: KEMA

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

Rotero Holland bv

EUCHNER (Benelux) BV

Bege Aandrijftechniek BV

DIS Sensors

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden