Laatste nieuws:

FELDKIRCH, OOSTENRIJK, 22 februari 2009 14:26

Bachmann Electronic optimistisch ondanks crisis

Het jaar 2008 bracht voor Bachman groei en positieve resultaten, ondanks een stagnatie van de omzet gedurende het laatste kwartaal. "Dankzij innovatieve producten konden wij onze marktpositie verstevigen. Tegen het eind van het jaar werden we echter geconfronteerd met een afname van orders van machinebouwers en werden projecten in de windenergie-industrie uitgesteld", verklaart Gerhard Bachmann, oprichter en eigenaar van het bedrijf. Toch blijft de specialist in automatiseringsoplossingen rekenen op een verder omzetgroei in 2009.

Gerhard Bachmann: "Alle signalen wijzen op groei". '
Gerhard Bachmann: "Alle signalen wijzen op groei".
1/1

In 2008 groeide de omzet met ongeveer 7%, dat was minder dan aan het begin van het jaar werd voorspeld. In plaats van € 56 miljoen werd een omzet geboekt van € 50 miljoen, ten gevolge van de afname in orders gedurende het laatste kwartaal. Volgens Gerhard Bachmann ligt de oorzaak voor de positieve ontwikkeling van zijn bedrijf in de consequente concentratie op nieuwe, innovatieve oplossingen.  Daarom blijft Bachmann ook 20% van de omzet investeren in R&D, bijvoorbeeld ten behoeve van windenergie.

Optimisme

Bachmann: "We zien de toekomst met optimisme tegemoet - ook voor 2009 wijzen alle signalen weer op groei. De economische toestand in het vierde kwartaal van vorig jaar heeft ons voor de korte termijn wel wat afgeremd, mar door de goede resultaten hebben we veel speelruimte."

Momenteel wordt de ontwikkelafdeling uitgebreid, evenals de internationale service- en verkoopstructuur. Op middellange termijn komen er meer vestigingen in Europa en Azië. De nadruk zal komen te liggen op het uitbreiden van de wereldwijde logistiek en op de service- en ondersteuningsnetwerken.

bron: Bachmann Electronic

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

Rotero Holland bv

Bege Aandrijftechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

DIS Sensors

EUCHNER (Benelux) BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden