EINDHOVEN, 19 februari 2009 15:36

Nieuw ontwerp TU/e-raceauto

Een raceauto met een carbonfiber-chassis, volledig ontworpen door Eindhovense studenten gaat komende zomer de strijd aan in de Formula Student-competitie. Het studentenraceteam van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) presenteerde op de TU/e-campus het nieuwe ontwerp voor de TU/e-raceauto. Daarna wordt de raceauto gebouwd en getest.

Het studentenraceteam University Racing Eindhoven (URE) komt met een gewaagd ontwerp met nieuwe onderdelen en een nieuw uiterlijk. Nieuw zijn onder meer de continu variabele transmissie (automatische versnelling) en een chassis van koolstofvezels (carbonfibers). Voor het testen en ook het racen is in eigen huis een data-acquisitiesysteem ontworpen.

Formula Student-competitie

Het studentenraceteam van de TU/e bestaat uit zo'n 60 studenten van verschillende studierichtingen. Het team neemt deel aan de internationale Formula Student-competitie samen met ruim 300 universiteiten uit de gehele wereld. Elk jaar wordt er door URE geracet tijdens de Europese races in Engeland (Silverstone), Duitsland (Hockenheim) en Italië (Ricardo Paletti).

Beste ontwerp

Op het circuit van Silverstone won het team vorige zomer de eerste plaats voor het concept-ontwerp van de huidige raceauto. Dit ontwerp is nu uitgewerkt tot een complete raceauto. De komende maanden gaat het studententeam de auto daadwerkelijk bouwen en naar verwachting kan de nieuwe raceauto in april getest worden. De Europese wedstrijden staan in de maanden juli, augustus en september op de racekalender.
www.universityracing.nl/

bron: TU Eindhoven

Foto's:

Raceauto

Het nieuwe ontwerp van de URE05, de TU/e-raceauto voor 2009 (foto: TU Eindhoven).

© Aandrijvenenbesturen.nl