Laatste nieuws:

DEVENTER, 15 februari 2009 16:25

System 125 verkort de weg tussen idee en werkende opstelling

Je zou het een soort veredelde Lego voor assemblage-, meet- en testopstellingen kunnen noemen. System 125 heeft in ieder geval gemeen, de flexibiliteit, het uitgebreide, (snel groeiende) aantal bouwelementen en in zekere zin ook het montagegemak met het bekende Deense bouwsysteem. En niet te vergeten de mogelijkheid om naast statische ook dynamische opstellingen te realiseren. Maar daar houden de overeenkomsten zo'n beetje op.

Directeur Menno Kooistra'
Directeur Menno Kooistra
1/1

Het uit aluminium elementen bestaande System 125 is niet bedoeld om de fantasie van jeugdigen in goede banen te leiden, maar biedt een tijdbesparende methode om de weg tussen idee en werkende opstelling drastisch te verkorten. Het stelt technici in staat om met een uitgekiend assortiment modules zonder tussenstappen een elektromechanisch of elektropneumatisch systeem te creëren.

System 125 is ontwikkeld door STT Products BV uit Tolbert en werd tijdens de laatste Precisiebeurs te Veldhoven geïntroduceerd. Inmiddels is patent aangevraagd op het systeem en is de merknaam geregistreerd. STT Products ontwikkelt en bouwt machines en testapparatuur voor productiebedrijven en onderzoeksinstituten. De onderneming heeft zijn sporen verdiend in de medische techniek (en met name de angiografie) maar ontplooit ook buiten die sector activiteiten.

Directeur Menno Kooistra: „Onze productie is enkelstuks en klantspecifiek. Per opdracht verzorgen we het hele traject, vanaf het ontwerp via de productie tot het samenstellen en testen, waarna de machine of het apparaat turnkey bij de klant wordt afgeleverd. Vaak is het gewenst om dat traject zo kort mogelijk te houden. Je begint met het ontwerpen van een prototype, vervolgens wordt dat getest en eventueel aangepast. Daarna kan nog een nulserie volgen. De gedachte achter System 125 is, dat het veel efficiënter is om het concrete idee, bijvoorbeeld een assemblage- of een testopstelling, zonder een voorafgaande ontwerpfase direct om te zetten in een tastbaar apparaat en dat zonodig verder te optimaliseren. Uitgangspunt is hooguit een schets, maar er komt geen CAD-computer aan te pas. In veel gevallen werkt dit beter en veel sneller."

Lees het hele artikel in a&b 1/2 - 2009

bron: a&b

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (11)

22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
23 april 2024 - Stuttgart (D)
Control
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden