Laatste nieuws:

DEVENTER, 15 februari 2009 16:25

System 125 verkort de weg tussen idee en werkende opstelling

Je zou het een soort veredelde Lego voor assemblage-, meet- en testopstellingen kunnen noemen. System 125 heeft in ieder geval gemeen, de flexibiliteit, het uitgebreide, (snel groeiende) aantal bouwelementen en in zekere zin ook het montagegemak met het bekende Deense bouwsysteem. En niet te vergeten de mogelijkheid om naast statische ook dynamische opstellingen te realiseren. Maar daar houden de overeenkomsten zo'n beetje op.

Directeur Menno Kooistra'
Directeur Menno Kooistra
1/1

Het uit aluminium elementen bestaande System 125 is niet bedoeld om de fantasie van jeugdigen in goede banen te leiden, maar biedt een tijdbesparende methode om de weg tussen idee en werkende opstelling drastisch te verkorten. Het stelt technici in staat om met een uitgekiend assortiment modules zonder tussenstappen een elektromechanisch of elektropneumatisch systeem te creëren.

System 125 is ontwikkeld door STT Products BV uit Tolbert en werd tijdens de laatste Precisiebeurs te Veldhoven geïntroduceerd. Inmiddels is patent aangevraagd op het systeem en is de merknaam geregistreerd. STT Products ontwikkelt en bouwt machines en testapparatuur voor productiebedrijven en onderzoeksinstituten. De onderneming heeft zijn sporen verdiend in de medische techniek (en met name de angiografie) maar ontplooit ook buiten die sector activiteiten.

Directeur Menno Kooistra: „Onze productie is enkelstuks en klantspecifiek. Per opdracht verzorgen we het hele traject, vanaf het ontwerp via de productie tot het samenstellen en testen, waarna de machine of het apparaat turnkey bij de klant wordt afgeleverd. Vaak is het gewenst om dat traject zo kort mogelijk te houden. Je begint met het ontwerpen van een prototype, vervolgens wordt dat getest en eventueel aangepast. Daarna kan nog een nulserie volgen. De gedachte achter System 125 is, dat het veel efficiënter is om het concrete idee, bijvoorbeeld een assemblage- of een testopstelling, zonder een voorafgaande ontwerpfase direct om te zetten in een tastbaar apparaat en dat zonodig verder te optimaliseren. Uitgangspunt is hooguit een schets, maar er komt geen CAD-computer aan te pas. In veel gevallen werkt dit beter en veel sneller."

Lees het hele artikel in a&b 1/2 - 2009

bron: a&b

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (7)...

Rotero Holland bv

DIS Sensors

Bege Aandrijftechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rollon Lineairtechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

12 december 2017 - Hardenberg - Evenementenhal
Elektro Vakbeurs 2017
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden