Laatste nieuws:

, 15 februari 2009 15:45

Nederlandse bedrijven vinden samenwerking in India

Tijdens de economische missie van staatssecretaris Heemskerk naar India hebben verschillende bedrijven overeenkomsten gesloten om met Indiase bedrijven samen te gaan werken. Het gaat om de gebieden design, techniek, ICT en biotechnologie.

Staatssecretaris Heemskerk tijdens een bezoek aan KF Bioplants. Dit bedrijf is een samenwerking tussen het Indiase Kumar Gen en de florist De Kwakel BV uit Nederland.'
Staatssecretaris Heemskerk tijdens een bezoek aan KF Bioplants. Dit bedrijf is een samenwerking tussen het Indiase Kumar Gen en de florist De Kwakel BV uit Nederland.
1/1

'Uit deze nieuwe banden tussen Nederlandse en Indiase ondernemers blijkt dat beide landen ook tijdens de economische crisis veel voor elkaar kunnen betekenen. En er is ruimte voor nog veel meer,' aldus Heemskerk.
Tijdens het designseminar in Pune (nabij Mumbai) werden woensdag verschillende overeenkomsten getekend. De Nederlandse bedrijven NPK, Flex Innovation Lab en Lava zijn er tijdens de economische missie in geslaagd om een Indiase partner te vinden. Daarnaast gaat de Faculteit voor Industrieel Ontwerpen van de TU Delft samenwerken met de pas opgerichte Indiase designschool Elephantversity. Het Nederlandse wervingsbedrijf IDIS dat werkzaam is in de designsector ondertekende een samenwerkingovereenkomst met Kyoorius Exchange.

Software 

Het Nederlandse Noldus Information Technology wordt leverancier van een laboratorium van Tata Consultancy Services, het grootste softwarebedrijf van India. Noldus zal een bijdrage leveren aan testen van software in het laboratorium. Het bedrijf doet dat door te kijken hoe gebruikers van software reageren op de eerste testversies. Noldus maakt hiervoor gebruik van zelf ontwikkelde sensoren en camera´s die het gedrag, bijvoorbeeld de gelaatsuitdrukking, van de gebruiker tijdens het ontwikkelproces analyseren. 

Het Brabantse detacheringsbureau Technobility, dat zich richt op technisch personeel, sloot met de Amity University (ruim 60.000 studenten) een contract voor de opleiding van kennismigranten die in Nederland hun masteropleiding afronden en daarna bij verschillende projecten aan de slag kunnen. Met andere universiteiten in Delhi en Bangalore zijn overeenkomsten gesloten voor samenwerking en uitwisseling van studenten.

bron: Ministerie van Economische Zaken

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (11)

22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
23 april 2024 - Stuttgart (D)
Control
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden