Laatste nieuws:

DEVENTER, 11 februari 2009 23:20

Asperges pneumatisch geschild

De aspergemachine van Hepro schilt tot en met tienduizend aspergestengels per uur. Werk dat met de hand uitzonderlijk eentonig en vervelend is, wordt met de snelheid van het licht verricht door pneumatisch aangedreven messen.

'
1/1

De automatische groenteschillers hebben echter sinds de eerste prototypes aan het begin van de jaren 90 van de vorige eeuw tot de hedendaagse industriële schilmachines een langdurig ontwikkelingsproces doorgemaakt. Festo heeft met technische expertise en ondersteuning, en gerichte automatiseringscomponenten actief bijgedragen aan het verbeteren van de efficiëntie van de machines.

Verrassing 

De ontwikkeling van de aspergemachine aan het begin van de jaren negentig was een grote verrassing. Tenslotte werd het handmatig pellen van asperges lange tijd als onvermijdelijk beschouwd ten gevolge van de complexe wijze van snijden en de kwetsbare aard van het ‘werkstuk'. Desondanks gingen de pioniers van de schilmachine, Christoph Protte en Siegfried Hennemeier, de strijd aan en ontwikkelden, min of meer in hun eigen woonkamers, een mechanische schilinrichting die in dezelfde tijd als talrijke keukenhulpen het werk kon doen, én met bovendien een goede schilkwaliteit. Direct vanaf dit allereerste begin van alle aspergeschilmachines is Festo hierbij betrokken geweest met zijn industriële automatiseringstechnologie.

Lees het hele artikel in a&b 1/2 - 2009

bron: a&b

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

DIS Sensors

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Bege Aandrijftechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

Rotero Holland bv

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden